Marijana Petir: Ni suseljani joj nisu htjeli dati glas, Hrvatska je poslala u Europarlament

Screenshot: HTV

MARIJANA PETIR, godinama je gubila izbore, a sve do večeras mogla se jedino "pohvaliti" pobjedom na izborima za homofoba godine. Kažemo do večeras jer je Petir na listi koalicijskih partnera HDZ-a izabrana kao predstavnica Hrvatske za europarlament.  
 
Petir je osvojila 40.880 glasova što je bio treći rezultat na listi. Više od nje imali su Ruža Tomašić i Andrej Plenković. U predizbornoj kampanji Petir je naglašavala da će posebice upozoravati na probleme mladih u ruralnim sredinama, koje smatra posebno ugroženima.
 
"Zalagat ću se za vrijednosti hrvatskog društva", najavila je Petir. 
 
Kako izgubiti izbore u vlastitom selu?
 
Prije samo godinu dana nekadašnja velika nada HSS-a teško je poražena na izborima u vlastitoj Općini Velika Ludina. Izgubila je u prvom krugu od Dražena Pavlovića (HDZ, HSP-AS) s nedovoljnih 24 posto glasova.
 
Izgubila je izbore i u vlastitom selu Mustafinoj Kladi, što je u izbornoj noći posebno naglasio njen protukandidat. 
 
"Nadam se da će se jednom stvoriti okruženje u kojem će od Ludine biti moguće učiniti bolje mjesto za život ako svatko od nas da svoj doprinos", poručila je svojim biračima Petir na lokalnim izborima teško krijući razočaranje.  
 
Homofob godine
 
Nije nikakva nepoznanica da Petir u kršćanskim krugovima uživa pozamašan ugled. A uživa ga upravo zahvaljujući svojim rigidnim, vrlo često šovinističkim stavovima. Pa je tako, nakon što je proglašena homofobom desetljeća, Petir replicirala tvrdnjom da su poruke manjinskih seksualnih skupina zabrinjavajuće "jer su usmjerene protiv većine hrvatskog naroda". 
 
Donosimo presjek izjava Petir koja je kod dijela građana izazivao zgražanje, no više od 40 tisuća ljudi procijenilo je da će upravo ona najbolje zastupati njihove stavove. 
 
"Kao što oni koji vole odlaziti na nudističku plažu ne hodaju goli po gradu jer znaju da to nije primjereno i u skladu s neki uzusima, isto tako kada je riječ o homoseksualnosti potpuno je jasno da je riječ o okolnosti koju pojedinci mogu kontrolirati ako žele". 

"Homoseksualni odnos se protivi naravnom zakonu jer dijete je najsavršeniji čin ljubavi, a dva muškarca ga ne mogu donijeti na svijet". 

"Ne može manjina indoktrinirati svoj sustav vrijednosti većini".

"Ponašanje homoseksualaca u nekim slučajevima prelazi u agresiju".

"Normalna i ljudska potreba svakog čovjeka je da bude roditelj. I to je sasvim normalno".

"Riječ je o sklonosti, to nije nešto što je urođeno. Ne postoji gen za homoseksualnost".

"Sramiti se trebaju ipak oni koji javno obznanjuju s kim spavaju i šire govor mržnje prema svima koji misle drugačije od njih. Osim što takvo ponašanje pokazuje nedostatak kućnog odgoja, riječ je i o evidentnom nedostatku samopoštovanja".

"Ja se zalažem da svi imaju jednaka ljudska prava, dok se oni zalažu za to da samo oni imaju prava kao manjina, a nama kako bude". 

"Križ je izraz moje vjere i nosim ga oko vrata otkad znam za sebe. Neće mi ga razni licemjeri i farizeji, a posebno ne kršćanofobi, skidati s vrata".


 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara