Marine Le Pen posjetila Moskvu, potvrdila bliske odnose Nacionalne fronte i Kremlja

Marine Le Pen posjetila Moskvu, potvrdila bliske odnose Nacionalne fronte i Kremlja

Foto: Hina

ČELNICA francuske krajnje desnice Marine Le Pen sastala se u utorak u Moskvi s predsjednikom donjeg doma ruskog parlamenta Sergejom Nariškinom, ističući vrlo bliske odnose njezine Nacionalne fronte (FN) s Kremljom, usprkos tinjajućim napetostima Zapada i Rusije zbog ukrajinske krize.

Le Pen, čija je stranka zahvaljujući protuimigrantskoj politici te politici euroskepticizma uspjela od banke u ruskom vlasništvu osigurati pozamašni zajam, ne prestaje žestoko kritizirati politiku Zapada prema Rusiji glede krize u Ukrajini, ističući da je ta politika previše neprijateljski nastrojena prema Moskvi.

"Nariškin i ja se sastajemo otprilike jednom godišnje. Važno je da predstavnica vodeće stranke u Francuskoj razgovara o situaciji u Europi i svijetu. Dotaknuli smo se stanja u Ukrajini, a također smo razgovarali o vrlo ozbiljnoj situaciji oko Islamske države (IS)", kazala je Le Pen.

Nariškin je potvrdio da je stranka Marine Le Pen "jedna od vodećih političkih snaga u Francuskoj". Le Pen je jedna od glavnih kandidatkinja za francuske predsjedničke izbore 2017.

Prema francuskim medijima, njezina stranka je od banke u ruskom vlasništvu dobila zajam od devet milijuna eura, no Le Pen ističe da svrha njezina posjeta nije osigurati nikakve dodatne zajmove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara