Maroševićeva obitelj o njegovoj smrti: "Toni je volio život! Umro je od srčanog udara, nije bio ni gladan ni žedan"

Foto: Facebook

TONI MAROŠEVIĆ, novinar, urednik i voditelj sa zagrebačkog Radija 101 preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 68. godini života. Nakon što je njegova susjeda Branka za Index ispričala kako je Toni kraj života dočekao u iznimno teškoj financijskoj situaciji te da se "zatrpao kreditima", na njezinu priču reagirala je Maroševićeva obitelj.

Podsjetimo, susjeda Branka ispričala nam je kako su njegovi financijski problemi krenuli nakon što je otišao u mirovinu i počeo podizati kredite. Tvrdi i da Toni nije imao novca ni za režije, niti za hranu te da je čak od Caritasa tražio pomoć u hrani, ali da je odbijen. Njegova rođakinja Irena Škurina za Index je demantirala tvrdnje njegove susjede.

"Toni nije umro od gladi ili hladnoće, već od srčanog udara. Imao je dva ožiljka na srcu. Nije bio u nikakvim dugovima, nikada nije bio niti gladan niti žedan", objašnjava Škurina te dodaje kako se tog četvrtka Marošević pojadao obitelji da mu nije bilo dobro te da je osjećao mučninu.

"Volio je život i živio je od danas do sutra"

Kako nam priča Škurina, Toni je, baš kao i svaka druga osoba u Hrvatskoj, ponekad morao odgoditi plaćanje računa za vodu i struju, ali se nikada nije našao u većim dugovima ili kreditima. Obitelj mu je pomagala koliko je mogla. Škurina je oštro demantirala i glasine koje su se pojavile nakon njegove smrti, a prema kojima je bio ovisnik o drogi.

"Toni je dobro živio, nikada mu ništa nije nedostajalo. Kada se zaposlio u 21. stoljeću, to nije učinio zbog novca, već zato što voli novinarstvo, voli taj posao. Toni je volio život i živio je od danas do sutra", kazala je Škurina. Napominje i kako je Marošević bio vrlo inteligentna osoba, govorio je 13 jezika i bio je profesor germanistike. Stoga je cijelu njegovu obitelj šokirala i rastužila priča njegove susjede, za koju tvrde da uopće nije istinita.

Marošević je bio voditelj prve gay emisije u ovim krajevima - "Frigidna utičnica", koja se emitirala na Radiju 101. Ujedno je bio i prva osoba na prostorima bivše Jugoslavije koja je osamdesetih godina javno priznala da je homoseksualne orijentacije te je puno je puta na direktan način progovarao o homoseksualnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara