Mathes: Zahvaljujući dobrim ljudima, uskoro ću biti sa svojom curicom!

Foto: RTL

NEON MATHES, otac koji je svoju trogodišnju djevojčicu Neu zbog siromaštva morao dati na udomljavanje, zbog velikog broja donacija koje pristižu sa svih strana uskoro bi opet mogao biti sa svojom djevojčicom.

Ovaj tridesetosmogodišnji otac iz mjesta Grabovac blizu Belog Manastira čija je priča odjeknula u javnosti i dirnula mnoge za Index je rekao da mu, otkako je sve izašlo u javnost, donacije samo pristižu.

"Javila mi se firma koja će sanirati krovište, druga firma će mi donirati kompletnu stolariju, sve moramo rušiti jer je velika vlaga budući da je kuća stara preko 100 godina. Puno ljudi želi donirati i namještaj, ali meni nije toliko potrebno, dovoljno je da imamo krevete i mali regal. Neki mi kažu što ne uzmem sve pa ne prodam, ali ja to ne želim raditi jer to nije lijepo. Sad ću ići u Beli Manastir otvoriti devizni račun da se točno vide sve donacije koje pristižu i izvan Hrvatske", rekao nam je Mathes.

Na pitanje posjećuje li svoju djevojčicu, rekao je da je bio kod nje i da su mu njezini udomitelji rekli da može doći kad poželi, ali njemu je teško ići pa je bio samo par puta.

Ne mogu je često posjećivati

"Moja Nea plače kad me vidi i kad moram otići pa onda dobije i temperaturu, a ne želim joj dodatno otežavat, zato sam sve pokrenuo da mi se što prije vrati", rekao je Neon.

U ovu situaciju, kako se već pisalo, dovela ga je bivša supruga koja mu je opustošila račun i njezina sestra za koju otplaćuje kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"One me sad kleveću i govore po selu da to nije istina, ali ja imam sve dokaze. Točno se vidi kad je ona s mog računa dizala novac i vidi se da je njena sestra uplatila dvije rate za svoj kredit pa je prestala plaćati, a onda sam ja morao otplaćivati njezin kredit. No neka im sve to što rade bude na duši", rekao je Mathes.

Rekao je kako s bivšom suprugom isto ima dvoje djece te da zahvaljujući njoj ih on ne viđa. Zato će sad učiniti sve da vrati svoju kćerkicu Neu.

Budući da o ovom slučaju kolaju i razne špekulacije, kontaktirali smo Centar za socijalnu skrb Beli Manastir kojem se Neon Mathes obratio za pomoć.

Centar za socijalnu skrb: Djevojčica je dobro i jako voli oca

Ravnatelj Centra Đimi Fuštin za Index je rekao kako je u ovom slučaju sve "čisto". Otac djeteta Neon Mathes je kaže, sam došao u Centar i predao dijete na brigu zbog teške materijalne situacije.

"Djevojčicu smo prije 12-ak dana dali u udomiteljsku obitelj, a njezin otac može doći po nju kad god poželi i kad ostvari uvjete za njen povratak. Nema govora o tome da je dijete ikako zanemarivano i nema elemenata za obiteljsko pravne postupke", rekao je Fuštin.

Djevojčica je ističe, u dobrom stanju, jako voli svog oca i jedino u cijelom slučaju je problem to siromaštvo, no budući da donacije stižu velikom brzinom u Centru za socijalnu skrb sigurni su da će djevojčica uskoro biti s ocem.

Fuštin je također izjavio da su Mathesu savjetovali da između ostalog otvori račun na ime djevojčice kako bi se mogle kontrolirati donacije.

Centar će kaže, imati uvid u račun i na neki način zaštititi donacije od bilo kakve zlouporabe. Dodaje i kako otac ako želi svaki dan može posjećivati svoje dijete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara