Matić: Glogoški prima 25 tisuća mjesečno! Glogoški: Primanja su dokaz da nisam u šatoru radi sebe

Matić: Glogoški prima 25 tisuća mjesečno! Glogoški: Primanja su dokaz da nisam u šatoru radi sebe

Foto: Hina, Screenshot: HRT

MINISTAR branitelja Predrag Fred Matić Novom je listu kazao kako vođa "šatoraša" mjesečno prima nešto manje od 25 tisuća kuna od države. "Sigurno se nitko ne bi s njim mijenjao, ali ova brojka pokazuje da hrvatska država zaista skrbi za ratne invalide", kazao je ministar.

Otkrio je kako Glogoški ima mirovinu 12 tisuća kuna, zatim invalidninu 3800 kn, poseban dodatak 1100 kn, te naknadu za tuđu njegu i pomoć oko 3800 kuna. Njegova supruga dobiva još četiri tisuće kuna mjesečno plus socijalno i mirovinsko.

Glogoški je u Nedjeljom u 2 kazao kako to nije točno, no umjesto da otkrije koliko dobiva mjesečno pozvao je ministra da kaže koliko on zarađuje.

"Meni je izuzetno drago da Matić vodi brigu o tome kolika su moja primanja, međutim trebao je iznijeti podatke onda o tome kolika su ona, i to točno. To je još jedan dokaz da Đuro Glogoški u šatoru nije radi sebe, nego radi svih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji", rekao je Glogoški.

Na Stankovićevo pitanje o točnom iznosu primanja, nije bio precizan.

"Moja primanja ne iznose 25.000 kuna", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra konferencija o sastanku s Milanovićem

Glogoški je potvrdio kako se našao s Milanovićem te je dodao kako dosad s time nije izlazio u javnost jer je to od njega tražio sam Milanović.

"O svemu tome, o tom sastanku, kako sam došao i izašao iz Vlade, o posredniku, temi razgovora i drugome, govorit ću sutra na konferenciji", izjavio je. Glogoški se osvrnuo i na navode premijera Milanovića o tome kako je Vlada napravila određene ustupke ratnim veteranima, no kako su oni usprkos tome ostali u šatoru u Savskoj kako bi dočekali Novu godinu s HDZ-ovom kandidatkinjom.

"Predsjednik Vlade ne poznaje neke stvari, nisu oni ništa povukli iz Sabora. Nacrt je povučen iz javne rasprave, a Zakon o mirovinskom osiguranju je stupio na snagu 1. siječnja 2014. te se provodi od 1. siječnja 2015. godine.

Zaključak Odbora za ratne veterane bio je, podsjećam, da se Zakon prolongira na šest mjeseci. Kako je Sabor završio sa zasjedanjem, Vlada je donijela uredbu kojom se prolongira samo jedan članak Zakona, ne i cijeli Zakon", komentirao je vođa prosvjednika iz Savske.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara