Meksička policija u zatvorenom krematoriju nakon dojave o smradu pronašla 60 trupala

Meksička policija u zatvorenom krematoriju nakon dojave o smradu pronašla 60 trupala

Foto: FAH

MEKSIČKE vlasti su pronašle barem 61 truplo u napuštenom krematoriju u turističkom gradu Acapulcu, na jugu, rekao je u petak za AFP državni tužitelj države Guerrera, Miguel Angel Godinez.

"Zasad imamo 61 truplo" i "pokušavamo utvrditi koliko je djece, koliko žena i koliko muškaraca" među njima, dodao je Godinez u telefonskom razgovoru ne navodeći uzrok njihove smrti.

Trupla, pronađena na gomili u privatnom krematoriju koji je zatvoren prije gotovo godinu dana, bila su umotana u plahte i posuta vapnom, rekao je pak čelnik mjesne policije koji je htio ostati anoniman.

Na tom području je u četvrtak navečer raspoređen velik broj redarstvenika pošto su stanovnici upozorili na vonj koji se širi s tog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni tužitelj je dodao da postoje "indicije i tragovi" i da će uskoro uslijediti uhićenja.

U Acapulcu, jednom od meksičkih gradova najteže pogođenih nasiljem, organizirani kriminal vrši snažan pritisak na stanovnike prigradskih naselja tog turističkog odredišta.

U istoj državi Guerreru koncem rujna su nestala 43 studenta nakon napada lokalne policije i pripadnika jednog narkokartela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara