Meksiko: Lokalni kriminalci oteli kandidatkinju za gradonačelnicu i odrubili joj glavu

Meksiko: Lokalni kriminalci oteli kandidatkinju za gradonačelnicu i odrubili joj glavu

Foto: FAH

KANDIDATKINJA za gradonačelnicu u jugozapadnoj meksičkoj državi Guerrero oteta je i dekapitirana, prenose meksički mediji pravosudne izvore.

Državni tužitelji objavili su jučer da je tijelo Aide Navae (42) pronađeno u Guerreru u kojem su prošle godine oteta i ubijena 43 studenta što je izazvalo prosvjede protiv nasilja u Meksiku i najveću krizu vlasti predsjednika Enriquea Pene Nieta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Više od 100.000 ljudi umrlo je u Meksiku u nasilju povezanom s narkokartelima tijekom posljednjih osam godina. Glasnogovornik tužiteljstva kazao je da je Nava, kandidatkinja lijeve Stranke demokratske revolucije, oteta u utorak u gradu Ahuacuotzingu u kojem se natjecala za mjesto gradonačelnice na lipanjskim izborima.

Poruka ostavljena pokraj njezina tijela potpisana je s "Los Rojos" što je ime jedne od najvećih kriminalnih grupa u Guerrerou te se prijetilo da će ista sudbina zadesiti svakog političara koji se ne prilagodi. Njezin suprug, bivši gradonačelnik Ahuacuotzinga, ubijen je 2014. a njezin sin nestao je prošle godine i nije pronađen.

U Guerreru, te u još osam meksičkih država, u lipnju se održavaju izbori za guvernere. Mnogi sumnjaju da će se izbori u Guerreru zbog nasilja i održati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara