Melaniji Horvat potrebno preko 30 tisuća eura za operaciju u Njemačkoj

Foto: Facebook

UDRUZI oboljelih od leukemije i limfoma obratila se 24-godišnja Melanija Horvat koja treba prikupiti preko 30 tisuća eura kako bi išla na operaciju u Njemačku.

Iz Udruge su medijima poslali njezinu molbu koju prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

ovim putem Vam se predstavljam i molim Vas za malo pažnje. Zovem se Melanija Horvat, imam 24 godine i nezaposlena sam profesorica biologije i kemije, magistrirala na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Od rođenja se borim s bolešću kukova. S dvije godine operiran mi je lijevi kuk, operacija je protekla uspješno, te sam svakih 5 godina uredno radila nalaze i smatralo se da je sve u redu.

Prije 5 godina, kad sam krenula na fakultet, počela sam osjećati bol u oba kuka nakon dužeg stajanja. S vremenom, bol je postala intenzivnija, dok u veljači ove godine nisam ostala gotovo nepokretna zbog nepodnošljivih bolova u kukovima. Nakon mnogobrojnih konzultacija sa svim vodećim specijalistima ortopedima u Hrvatskoj i neuspješnog liječenja s injekcijama hijaluronske kiseline (o vlastitom trošku) problem nije riješen, već se pojavila i nova bol, u prednjem dijelu kuka. Bila sam prisiljena potražiti još jedno mišljenje, najiskusnijeg privatnog specijalista ortopeda u Hrvatskoj koji je posumnjao na dijagnozu koja se kasnije, magnetskom rezonancom, ispostavila točnom. Dijagnosticiran mi je femoroacetabularni sraz tipa CAM i PINCER. Laički opisano, radi se o zadebljanju (okoštenju) glave bedrene kosti u oba kuka koja pritišće hrskavicu (koja je ujedno pukla na više mjesta), glavni živac koji prolazi kroz noge i živčane završetke u kuku (labrum), što stvara nesnosnu bol i gotovo onemogućava kretanje.

Da bi se taj nedostatak uklonio potrebna je artroskopija kuka, no problem nastaje u tome što je taj operativni zahvat relativno novi, veoma složen i u mojem slučaju specifičan zbog teških oštećenja i mlade životne dobi. Usmenom preporukom privatnog specijalista i specijalista ortopeda koji izvodi tu vrstu operacije u Hrvatskoj, upućena sam u Njemačku, München, kod dr. Michaela Diensta, koji svojim radom slovi kao najbolji stručnjak za artroskopiju kuka u Europi. Kako se ova vrsta operacije rijetko izvodi u Hrvatskoj (godinu dana unatrag), s premalo iskustva i samom usmenom preporukom specijalista ortopeda koji izvodi tu vrstu operacije, HZZO ne pokriva troškove liječenja u inozemstvu.

Problem koji me sprječava da odem na operaciju u Njemačku je novčane prirode. Naime, cijena operacije oba kuka iznosi 31.760 Eura, a rehabilitacija dodatnih 2.500 Eura,   što si sama sa svojom obitelji ne mogu priuštiti, pa Vas stoga molim za nesebičnu pomoć. Otac je zaposlen na određeno vrijeme, a majci dolazi na naplatu studentski kredit kojim mi je bilo omogućeno studiranje. Obitelj i prijatelji pokušavaju pronaći sve moguće načine kako bi mi omogućili operaciju i rehabilitaciju. Ako ste u mogućnosti novčano mi pomoći, bila bih Vam neizmjerno zahvalna.

U UOLL-u je otvoren žiro račun za moje potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kunski račun UOLL-a:

Broj računa IBAN: HR 5123400091116005263

Primatelj: UOLL

Poziv na broj: 02 200913

Svrha: Donacija za Melaniju Horvat

Devizni računi:

Valuta CHF: HR5123400091116005263

Valuta EUR: HR5123400091116005263

Svrha: Donacija za Melaniju Horvat"

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara