Merkel: Nijedna zemlja neće morati napustiti eurozonu

Merkel: Nijedna zemlja neće morati napustiti eurozonu

Foto: Guliver Image / Getty Images

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel izjavila je za njemačke medije  da nijedna zemlja članica neće morati napustiti eurozonu, usprkos ekonomskoj i financijskoj krizi koja potresa tu monetarnu zajednicu, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

Istakla je da su potrebni snažnija fiskalna disciplina, ozbiljnije fiskalne reforme i veća konkurentnost kako bi Europa prebrodila ekonomsku i financijsku krizu u kojoj se nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zajedno i ujedinjeni smo postali mnogo uspješniji i napredniji. Zato nam je potrebno veće jedinstvo u Europi. Pa i Njemačka će napredovati samo ako cijela Europa ostvaruje napredak”, kazala je Merkel.

Ponovila je da je najvažnije da zemlje najviše zahvaćene krizom smanje svoj budžetski deficit, a kako bi cijela Europa napredovala.

“Grčka, Portugal i još neke zemlje su došle u poziciju da više ne mogu prikupiti sredstva zbog visokog nivoa javnog duga koji imaju. Takvo stanje je predstavljalo problem za cijelu eurozonu i zaključili smo da je najbolje pružiti pomoć tim zemljama, ali samo ako smanje svoj budžetski deficit koji je najviše i izazvao cijelu krizu”, smatra njemačka kancelarka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara