Merkel: Obećajem oštru borbu protiv ideologije međunarodnoga terorizma

Merkel: Obećajem oštru borbu protiv ideologije međunarodnoga terorizma

Foto: FAH

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel u četvrtak je, odajući počast žrtvama napada počinjenog prošli tjedan u Francuskoj, obećala da će se boriti protiv ideologije terorizma svim sredstvima pravne države.

"Oštro ćemo se boriti protiv svih koji izgovaraju riječi mržnje, koji počine nasilje u ime islama, njihovih suučesnika i ideologije međunarodnog terorizma, pritom koristeći sva sredstva koja nam omogućuje pravna država", rekla je Merkel u govoru održanom pred donjim domom njemačkog parlamenta i nakon minute šutnje za žrtve napada.

Istaknula je da će njemačke židove, kao i njemačke muslimane štititi vlasti. "Mi u Njemačkoj nećemo dopustiti da nas dijele" oni koji koriste islamski terorizam kako bi bacili sumnju na sve muslimane u Njemačkoj, rekla je.

"Štitit ću muslimane u Njemačkoj"

"Procesuirat ćemo antisemitske zločine svim pravnim sredstvima.. Napadi na džamije strogo će se kažnjavati", rekla je. "Kao kancelarka, štitit ću muslimane u našoj zemlji".

"Svaki terorist koji zapuca na nekoga ili podmetne bombu ili eksploziju svjestan je toga da su mu mete ljudi koje ne poznaje i koji mu nisu ništa skrivili. Na taj način svaki terorist donosi odluku za koju mora preuzeti odgovornost", upozorila je.

U srijedu je njemačka vlada najavila da će pojačati ograničenja kada su u pitanju putovanja kako bi se potencijalni džihadisti spriječili u nastojanju da otputuju u područja u kojima se vode sukobi, Siriju i u Irak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara