"Merkel se pokazala kao prava političarka, jalov je posao jačati mišiće na njoj i na Njemačkoj"

Foto: Guliver images/Getty image

ZASTUPNICI hrvatskog Sabora komentirali su danas izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je pozvala Hrvatsku da se drži svih dogovora s Europskom unijom, aludirajući pritom prvenstveno na izmjenu "lexa Perković".

"Podiglo se previše bure u šalici vode općenito oko tog zakona. I mi imamo potražne naloge prema Njemačkoj, ali ništa od toga. Jedan je slučaj poznat, al osoba je dobila državljanstvo i Hrvatskoj nije isporučena, a radilo se o gospodarskom kriminalu. Neću o imenima, ali ima takvih slučajeva i to se zna", kazala je za RTL SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dobro je s jedne strane što je rekla da će posjetiti Hrvatsku, to je za nas dobar znak, a ovo drugo govori da se zakon mora odmah mijenjati, što smo mi i govorili", rekao je Goran Beus Richembergh iz HNS-a.

"To je i njena poruka premijeru da konačno promjeni zakon, zadnja šansa i to se ovog tjedna treba dogoditi. To je dokazalo da ona zbog toga nije došla na proslavu ulaska u EU jer Nijemci su uvijek bili naši saveznici, a mi smo ih izigrali, mijenjajući zakon neposredno prije ulaska. Merkel se pokazala kao prava političarka jer jalov je posao jačati mišiće na Merkel i na Njemačkoj jer zna se o kojoj se važnosti radi", komentirao je izjavu kancelarke Merkel potpredsjednik laburista Branko Vukšić.

"Nismo dosljedni, to stalno ponavljamo, a sad je i Merkel to potvrdila", rekao je Davorin Mlakar iz HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara