Mesić o aferi "Patria": Smješta mi obavještajno podzemlje, nekima odgovara da bude što više kaosa

Foto: Arhiva

NAKON što je finski državni odvjetnik Juka Rappe potvrdio da su bivši predsjednik Stjepan Mesić i bivši direktor Đure Đakovića, Bartol Jerković, osumnjičeni za uzimanje mita za nabavu vozila od "Patrije", Mesić je u razgovoru za Soundset opovrgnuo takve optužbe.

"To su nagađanja, ali očito nagađanja nekog iz Slovenije kojima je interes da se Hrvatska umoči kad je već Slovenija umočena. Ali i u Hrvatskoj imamo majstore kojima odgovara da bude što više kaosa. Inače, ako je jedan posao u Hrvatskoj obavljen transparentno onda je to kupnja oklopnih vozila", izjavio je Mesić za Soundset.

Bivši predsjednik je ponovio kako su mu dnevno u Ured dolazili brojni gosti koji bi hvalili svoje firme ili proizvode, odnosno tehnologiju. Tako su i sklopu delegacije Patrije neki od njih bili kod mene, koji - ja to ne znam. O nabavci Patrijinih vozila odlučila je komisija, poručuje Mesić.

"Na to predsjednik RH nema apsolutno nikakvog utjecaja, niti na izbor komisije, niti danas znam tko je bio u toj komisiji, a oni su odlučili od koga će se kupiti".

"To je obavještajno podzemlje plus neki meni neskloni ljudi iz političkih krugova koji mene žele preventivno eliminirati da nemam nikakvog utjecaja za sve narodne izbore koji će biti u Hrvatskoj. Jer znate, ako se ja moram oko sebe vrtjeti onda više neću biti uvjerljiv u svojim stavovima", tvrdi Mesić.

Na pitanje planira li se ponovno aktivirati u politici kad spominje 'buduće izbore', Mesić je odgovorio kako će 'poslije ovoga biti malo aktivniji'.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara