Miklenić "pronašao" krivce za smjenu Mirele Holy - korupciju i komunizam!

Miklenić "pronašao" krivce za smjenu Mirele Holy - korupciju i komunizam!

Screenshot: HRT

"IMAMO li korumpiranu vladu?", zapitao se Ivan Miklenić u svom tjednom komentaru u Glasu Koncila.

Iako je Miklenićeva središnja tema ovoga puta bila smjena Mirele Holy, ni to nije moglo proći bez zastrašivanja katoličkog življa neizbježnim baukom komunizma.

"Kad se npr. momčad mijenja na početku utakmice, osim zbog više sile, onda to ne ostavlja dojam ozbiljnosti, štoviše dovodi u pitanje samu stručnost i doraslost trenera ili izbornika, a tako se mora gledati i na sastav vlade koja je dobila mandat", poručuje Miklenić.

"Nisu objašnjeni pravi razlozi smjene"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urednik Glasa Koncila ujedno ističe da nisu objašnjeni pravi razlozi za smjenu ministrice Holy, te podsjeća Milanovićevu vlast da je "dužna opsluživati odgovornost za opće dobro". Pravi razlog smjene Mirele Holy, piše Miklenić, nije e-mail koji je iscurio u javnost već se ipak radi o "drugim stvarnostima".

"Hrvatska bi bila blažena država kad bi zaista ministri zbog takvih pokušaja zaštite pojedinih osoba morali napuštati svoje fotelje, jer u Hrvatskoj na opću štetu svih građana i dalje neumoljivo gospodare ideološko-politička podobnost, klijentelizam, 'rođaštvo' i interesi moćnih pojedinaca, centara moći i skupina", piše Miklenić.

Komunizam je kriv

Direktni uzrok smjene, prema Mikleniću, je mentalitet nekadašnjih samoupravnih interesnih zajednica. Urednik Glasa Koncila je, naime, uvjeren da je komunizam samo deklarativno sišao s vlasti, odnosno da stvarna moć upravljanja nikad nije prešla u ruke legalno izabranih nositelja vlasti.

"Udruge koje se bave ekološkim pitanjima nisu se ovih dana ustručavale govoriti o mafijaškom ponašanju i interesima 'mafije' na tom području. Ministrica je, kako je objavila, dobivala i prijetnje, a vlada Kukuriku koalicije ipak joj je okrenula leđa. Nije li to više nego očit znak da se aktualna vlast bez pridržaja priklonila određenim interesnim grupama i lobijima, izdajući na taj način svoju temeljnu dužnost da bude u službi općega dobra?", pita se Miklenić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara