Milanović: Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nego premijer!

Milanović: Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nego premijer!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Premijer Zoran Milanović danas je posjetio Podravku. Ustvrdio je da je riječ o kompaniji s velikim potencijalom te je komentirajući aktualnu situaciju rekao da je rast inflacije uzrokovalo poskupljenje energenata.

Premijer je ustvrdio da je Podravka kolijevka moderne prehrambene industrije s ogromnim potencijalom. Podsjetio je i da je država suvlasnik ove kompanije, što nije uvijek bilo dobro. "Politički utjecaj na Podravku je bio štetan u proteklim godinama, bit će ga sve manje - političkog dakle u smislu stranačkog kadroviranja, u smislu usporavanja rasta kompanije. Kompanija je presporo rasla. Ovdje sam kao premijeru, sutra će doći vjerojatno investitori s novcem za ulaganje u firmu, neovisno o državnoj politici i strankama", istaknuo je premijer.

"Važno je čuti što država očekuje od Podravke"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Susret je bio vrlo važan za stvaranje buduće strategije kompanije, rekao je predsjednik Uprave Zvonimir Mršić.

"Želimo da naš strateški plan bude što je moguće više sukladan s interesima naših najvećih dioničara, a to su država i mirovinski fondovi i važno nam je bilo prezentirati i čuti što država očekuje od Podravke. Ovo je kompanija možda s najvećim potencijalom rata u regiji i samo ovisi od nas hoćemo li to iskorisititi", rekao je Mršić.

"Ja nisam ovdje da ikoga utješim"

Milanović je komentirao i crne brojke Zavoda za statistiku, prema kojima je stopa inflacije najveća u posljednje tri godine, 3,9 posto. "To je direktna posljedica rasta cijena energenata, 3,9 posto, to je više nego 2 posto, to je to. Manje PDV-a ali prije svega dakle rasta cijena energenata. To smo očekivali", rekao je Milanović.

Na primjedbu da to neće utješiti građane, premijer Milanović je uzvratio. "Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer. Kada firme kao što je Podravka budu rasle, kada će bujati, kada će se širiti na međunarodna tržišta, onda ćemo biti bogata država, onda ćemo biti bogato društvo. Onda će biti i za sve dodatke na plaće u javnom sektoru, bit će posla u privatnom sektoru", poručio je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara