Milanović, Josipović i Pusić oštro osudili napad na Charlie Hebdo

Milanović, Josipović i Pusić oštro osudili napad na Charlie Hebdo

Foto: Guliver image/Getty images

I IZ HRVATSKE stiže osuda na teroristički napad u Parizu.

Milanović osudio napad

Prredsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović oštro je osudio teroristički napad na francuski satirički tjednik Charlie Hebdo u srijedu i izrazio je sućut francuskom premijeru Manuelu Vallsu, priopćeno je iz vlade.

"Sa žaljenjem sam primio tragičnu vijest o terorističkom napadu na redakciju tjednika Charlie Hebdo u Parizu. U ime vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, upućujem Vama, cijelom francuskom narodu te osobito obiteljima ubijenih u terorističkom napadu iskrenu sućut, te oštro osuđujem ovaj barbarski čin", stoji u pismu predsjednika vlade. "Iskreno se nadam kako će počinitelji ovoga zločina biti identificirani i privedeni pravdi".

Josipović snažno osudio napad na novinare u Parizu

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović snažno je osudio teroristički napad u srijedu na satirički tjednik Charlie Hebdo u Parizu i uputio poruku sućuti francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu, priopćio je ured predsjednika.

"Republika Hrvatska i ja osobno snažno osuđujemo ovaj zvjerski i bezuman čin ubijanja nevinih ljudi i napad na slobodu govora.

Ova tragedija okrutno je ranila Francusku, ali i cijelu Europu", stoji u Josipovićevoj poruci. "Osjećamo duboku solidarnost i suosjećanje sa svim francuskim građanima i želimo da u ovim teškim trenucima ostanu čvrsti u osudi i beskompromisnoj borbi protiv terorizma".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić osudila napad

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić također je osudila napad i uputila je poruku sućuti francuskom ministru vanjskih poslova Laurentu Fabiusu.

Napisala je da je "bezumni i divljački napad na redakciju lista Charlie Hebdo" u kojem je poginulo dvanaest osoba a desetak je ranjeno, "očiti teroristički čin usmjeren na temeljne vrijednosti - sigurnost i slobodu građana".

"Uvjerena sam da će počinitelji biti uhićeni u najskorije vrijeme te da će biti privedeni pred sud", stoji u poruci u kojoj Pusić izražava sućut ministru, te ga moli da izraze sućuti prenese obiteljima žrtava ali i svim francuskim građanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara