Milanović: Masterplan bolnica nije propao

Milanović: Masterplan bolnica nije propao

Ilustracija: Arhiva

HRVATSKI premijer Zoran Milanović izjavio je u srijedu u Bruxellesu da masterplan, kojim se predviđa funkcionalno spajanje bolnica kako bi se stvorila nova mreža bolnica i omogućilo racionalnije upravljanje bolničkim troškovima, nije propao i da je to samo jedna od etapa u stvaranju racionalnijeg sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ništa nije propalo. Masterplan je jedna etapa u sređivanju bolničkog sustava u kojem građanima moramo osigurati kvalitetnu zdravstvenu uslugu za ono što plaćaju, a plaćaju dosta. Ne treba, ne mora i ne smije u svakoj bolnici biti sve. Bit će bolnica u kojima će biti skoncentrirana oprema i kvaliteta i to u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Svugdje drugdje država treba osigurati brz i kvalitetan transfer do tih bolnica. U svojim mjestima građani pak trebaju imati ono što je najosnovnije. Tako rade i bogatije zemlje od nas", rekao je Milanović.

Milanović u Bruxellesu sudjeluje na sastanku čelnika zemalja članica EU-a koji su se okupili na izvanrednom summitu kako bi se pokušali dogovoriti o imenovanju novih čelnika europskih institucija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara