Milanović: Moramo voditi računa o tome da možemo izaći pred ljude čista obraza, ali ne na način da budemo oholi

Milanović: Moramo voditi računa o tome da možemo izaći pred ljude čista obraza, ali ne na način da budemo oholi

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

NA PRVOJ konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora SDP-a nakon nedavne izborne konvencije, održanoj danas u sjedištu stranke, izabrano je rukovodstvo Glavnog odbora, predsjednik i potpredsjednici, glavni tajnik stranke, poslovni direktor te Poslovni odbor SDP-a.

Za predsjednika Glavnog odbora SDP-a izabran je Josip Leko, a za potpredsjednike Renata Sabljar Dračevac i Domagoj Hajduković. Članovi Glavnog odbora izabrali su Igora Dragovana za glavnog tajnika Stranke te Dinka Sutona za poslovnog direktora. Ujedno je izabran i Poslovni odbor SDP-a na čelu s  predsjednikom Slavkom Linićem te članovima Dragicom Zgrebec, Mićom Stojanovićem, Šime Lučinom te Venkom Ćurlinom.

"Pred nama je četiri godine posla, velike odgovornosti, rada i polaganja računa za rezultate tog rada"

Uoči početka sjednice predsjednik SDP-a Zoran Milanović obratio se stranačkim kolegama. Osvrnuo se na stranačku konvenciju i između ostalog, rekao da je zadnji trenutak da se podvuku eventualni nesporazumi. Rekao je da SDP vodi politiku kojoj treba vremena da je drugi prepoznaju.

"Pred nama je četiri godine posla, velike odgovornosti, rada i polaganja računa za rezultate tog rada. Politika koju vodimo je odgovorna i racionalna, a takva politika je često ona za koju treba malo više vremena da je svi prihvate, ali istovremeno to je politika koja dijeli i ne cijepa po postojećim šavovima, koji u Hrvatskoj katkada i pucaju ili su pred pucanjem", istaknuo je Milanović.

"To nije nije politika nerealnih obećanja, to nije bila niti kampanja nerealnih obećanja"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je politika koja je svjesna kakva smo zemlja, kolika smo zemlja, politika koja je svjesna naših nedostataka, ali i naše snage i sposobnosti da kada je teško, stanemo na loptu, da pogledamo ne protivnika i neprijatelja, nego suparnika, da ga prepoznamo u sebi samima, u onima koji jesu suparnici i da vodimo zemlju upravo na takav način. To nije nije politika nerealnih obećanja, to nije bila niti kampanja nerealnih obećanja", pojasnio je predsjednik SDP-a.

"Naš višegodišnji, prvi i jedini predsjednik, prije nego što sam ja dobio tu čast, Ivica Račan, govorio je o značaju obraza u politici i toga se uvijek treba sjetiti i to je vrlo važna stvar. Moramo voditi računa o tome i da možemo sutra izaći pred ljude čista obraza, ali ne na način da budemo oholi i da nam to bude najvažnije jer često će nam se dogoditi da nas ljudi ne razumiju i da mi samo pogriješimo u odabiru neke mjere ili načinu na koji smo tu mjeru rekli ljudima i prezentirali. To je izazov i divota, ali i prokletstvo ovog posla i poziva koji radimo", rekao je Milanović.

"Želim ovdje još jednom reći, mi uz puno povjerenje, već godinama u ciklusima biramo kandidate elektroničkim putem i nikada nije bilo sumnjivo, tako niti ovoga puta. Bilo je lobiranja, što je potpuno normalno u politici, ali kada sve skupa pogledamo, onda je moj zaključak, i da nije bilo lobiranja, rezultati bi bili više manje isti. Prema tome, ako je bilo kakvih nesporazuma i zamjerki, ako ih nismo podvukli na Konvenciji, onda je zadnji trenutak da to napravimo", poručio je Milanović.

"Tu smo zajedno smo, pripadamo istoj političkoj obitelji, organizaciji koju smo slobodnom voljom izabrali, organizaciju u kojoj nismo rođeni, koju nismo genetski naslijedili, nego koja je naš odabir, naš način života i vrijednosti, on je dovoljno definiran, ali i dovoljno širok da bude mjesta za sve", zaključio je predsjednik SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara