Milanović: Propao sam u diplomaciji, vidjet ćemo što će biti u politici

Milanović: Propao sam u diplomaciji, vidjet ćemo što će biti u politici

Foto: Hina

"TREBAMO biti ambiciozni ali i realni kada si postavljamo ciljeve", izjavio je premijer Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja 94. obljetnice Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Fakultet strojarstva i brodogradnje zbraja uspjehe, studenti postižu značajne rezultate na svjetskim natjecanjima, sudjeluju u projektima poput izrade bolida ili robota za neurokirurgiju, a fakultet upisuju maturanti sa sve boljim ocjenama, istaknuo je dekan Ivan Juraga. Pozvao je premijera na otvaranje dijaloga o položaju i mogućnostima inženjera na tržištu rada.

"Mi tu trebamo komunikaciju, kvalitetnu i iskrenu, između akademske zajednice, gospodarstva i politike", rekao je Juraga.

Milanović je rekao da je obrazovanje na tehničkim fakultetima vrijednost i dodao da su hrvatska sveučilišta u svjetskom vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovaj fakultet spada među nekoliko fakulteta u Hrvatskoj, neka se nitko ne uvrijedi, koji imaju onu posebnu težinu. Kada ga završiš možda ne možeš baš birati posao gdje hoćeš u svijetu, ali to ima svoju vrijednost", kaže premijer.

Povlačeći paralelu s društveno-političkom situacijom u zemlji, rekao je da trebamo biti realni u ciljevima i očekivanjima.

"Biti u EU pa makar i među njezinim manje razvijenim članicama znači biti u najvišoj ligi. U toj ligi moramo iz sebe probati izvući maksimum ali da nas to ne poremeti, ne promijeni i ne izbaci iz takta. Moramo ostati svoji. I moramo biti realni. U povijesti EU samo je jedna država koja je uspjela u 40 godina napraviti kvantni skok, a to je Irska", rekao je Milanović.

Prisjetio se da se s dekanom poznaje još iz diplomatskih dana.

"I od tada je prošlo puno vremena, ja sam propao u diplomaciji, vidjet ćemo što će biti u politici", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara