Milanović: Savjet o otkupu dionica Ine je najneodgovornije i najneozbiljnije što sam čuo

Milanović: Savjet o otkupu dionica Ine je najneodgovornije i najneozbiljnije što sam čuo

Foto: Hina

MINISTAR Ivan Vrdoljak odgovorio je u Saboru na pitanje o pregovorima s MOL-om oko INA-e. Kaže da je i Vlada iz priopćenja MOL-a dobila poruku da se daje suglasnost oko prodaje svojih dionica naše naftne kompanije.

"Tek kada dobijemo službeno takvu odluku MOL-a, možemo se izjasniti i donositi odluke o sljedećim koracima. Apsolutni konsenzus u Vladi, a sad vidim i u energetskom sektoru je da sve što radimo, radimo jako transparentno, a sve u poslovnom interesu INA-e i energetskom sektoru u Hrvatskoj", poručio je Vrdoljak.

Milanović: Savjet o otkupu dionica Ine je najneodgovornije što sam čuo

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas kako je savjet da država otkupi 49 posto dionica Ine nešto najneodgovornije i neozbiljnije što je čuo.

Milanović je to rekao tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, odgovarajući na zastupničko putanje Domagoja Ivana Miloševića (HDZ) o tome što vlada planira učiniti kako bi zaustavila negativne makroekonomske trendove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što vi iskreno očekujete da će se dešavati u našoj zemlji u sljedećih 12 mjeseci i zašto, predviđate li možda neko ekonomsko čudo ili planirate sjediti i mirno čekati bankrot. Dakle ukratko, imate li vi neki novi plan", upitao je Milošević premijera.

Upozorio je na negativne makroekonomske pokazatelje, posebno na visoku nezaposlenost, spočitavajući Vladi što želi ublažiti fiskalno pravilo. "Planirate ukinut ili barem promijenit Zakon o fiskalnoj odgovornosti i pritom ste zapravo otvoreno u više navrata rekli da ste svjesni da su potrebne ozbiljne reforme, ali da vi za njih niste spremni", rekao je Milošević.

"Vidjet ćemo. Dakle, ova kriza je obilježena godinama realnih i nerealnih očekivanja, ali u sljedećoj godini očekujemo gospodarski rast", uzvratio mu je Milanović i dodao kako je siguran da iduće godine neće poslušati Miloševićev savjet o otkupu dionica Ine.

"Nešto neodgovornije i neozbiljnije nisam čuo, a u zadnje vrijeme konkurencija je žestoka. Pitanje dolazi od zastupnika koji bi se zadužio jedno tri milijarde eura, koliko je otprilike burzovna kapitalizacija 49 posto dionica Ine. Što bi onda? Onda bi se zadužio još nekoliko milijardi da firma bude likvidna i da se može ulagati u ono u što do sada nije dovoljno ulagano. To je vaša ekonomska politika, nakon svega što se dogodilo s Inom u zadnjih 10 godina i svih grešaka i krivih procjena i onog drugog što se događalo", spočitnuo je Milanović Miloševiću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara