Milanović: Žao mi je što Josipović nije ostao sa SDP-om; HDZ: Izborni gubitnik nema prevelike šanse

Milanović: Žao mi je što Josipović nije ostao sa SDP-om; HDZ: Izborni gubitnik nema prevelike šanse

Foto: Hina

ZORAN MILANOVIĆ smatra da je Ivo Josipović trebao ostati u SDP-u. Tvrdi da mu nije jasno zašto se bivši predsjednik odlučio na osnivanje nove političke stranke.

"Ne znam zašto osniva stranku. Žao mi je što više neće biti sa SDP-om, ali ovo je slobodna zemlja, ljudi idu svojim putem", izjavio je Milanović novinarima u Rijeci.

Premijerovo je mišljenje da Josipovićeva nova stranka neće ugroziti rejting SDP-a.

"Dugo smo vremena bili najjača stranka i radimo sve da to budemo opet, makar za dlaku", izjavio je Milanović.

Jandroković: Izborni gubitnik nema prevelike izglede

Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u utorak da bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, kao izborni gubitnik, sa svojom novom strankom nema prevelike izglede na političkoj sceni, te ocijenio da HDZ-u Josipovićeva stranka ne predstavlja nikakvu opasnost.

"Bivši predsjednik Ivo Josipović, kao izborni gubitnik, nema prevelike izglede na političkoj sceni jer gubitak izbora nije neka preporuka za buduće političke pobjede", rekao je Jandroković novinarima komentirajući Josipovićevu najavu osnivanja nove stranke socijaldemokratske orijentacije.

Jandroković smatra da "lijevi centar" nije stvarna Josipovićeva pozicija jer se on u svojem političkom djelovanju više predstavio kao političar ljevice.

Ljeviji  od SDP-a i Milanovića

"On je ljeviji od SDP-a i Zorana Milanovića, tako da ne vidim apsolutno nikakvu opasnost za HDZ u Josipovićevu budućem političkom djelovanju", kazao je Jandroković dodavši kako ga je HDZ već jednom pobijedio na predsjedničkim izborima.

Upitan može li Josipovićeva nova stranka izazvati pomutnju na ljevici i može li to pogodovati HDZ-u, odgovorio je kako će se stranke ljevice boriti za isto biračko tijelo, što će dovesti do određenih promjena na tom dijelu političkog spektra. HDZ zbog toga nije zabrinut jer su svi dosadašnji izbori pokazali da je daleko najjača politička opcija, dodao je Jandroković.

Na pitanje bi li bila moguća suradnja HDZ-a i Josipovićeve stranke, Jandroković kaže kako bi to "teško mogao zamisliti". "HDZ je stranka desnog centra, već smo formirali našu koaliciju s kojom uspješno surađujemo i ostvarili smo brojne političke pobjede, i ta koalicija će ostati i za parlamentarne izbore", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara