Milanović na otvaranju nove dječje onkologije nahvalio svoju Vladu: "Ovo se moglo prije 10 godina"

Milanović na otvaranju nove dječje onkologije nahvalio svoju Vladu: "Ovo se moglo prije 10 godina"

Foto: FAH

PREMIJER Zoran Milanović došao je na otvorenje novog odjela dječje hematologije i odjela za solidne tumore u Institutu za tumore. Tom prilikom izjavio je kako je ovo primjer da država  može ukloniti barijeru koja postoji godinama.

> Gotova agonija, otvoren novi odjel za djecu oboljelu od raka; Varga: Sanjao sam o tome

"Ovo se moglo prije 10 godina"

"Da je naša Vlada nezainteresirana do ovog ne bi došlo. Znamo koliko je Klaićeva tužno i jadno izgledala. Od zamisli do ostvarenja ove ideje za preseljenje prošla su samo tri mjeseca. To pokazuje da je najveća barijera u nama. Ovo se moglo prije 10 godina. No nitko u tom nije vidio interes. Naš je interes u tome", rekao je Milanović.

Međutim problem s Klaićevom upravo njegova Vlada nije rješavala više od tri godine koliko su na Vlasti. Za mandata njegove Vlade propala je donacija od 20 milijuna kuna za obnovu Klaićeve, a nitko za taj propust nije odgovarao.

Milanović je otvorenje odjela iskoristio i da pohvali još neke poteze svoje Vlade.

"Kad sam rekao učiteljici da se uključi u politiku nisam mislio da bude korumpirana"

"Prije 3 godine vidjeli smo da ljudi ne izdaju račune, pitali smo se zašto pa smo uveli fiskalizaciju.  Prvo smo pitanje postavili FINA- i kad smo to mogli imati. Rekli su mi prije 10 godina. A mi smo u roku od dvije godine to učinili i ostvarili", kazao je.

"Što se tiče Klaićeve zahvaljujem najviše ministru. Samom meni takva ideja ne bi pala na pamet. Ovo je jako važno za djecu i za roditelje. Što se tiče tretmana usluga će biti isto kvalitetna. Sami zidovi i oprema ne znače ništa bitno, ali će se djeca vjerojatno osjećati bolje uz roditelje. A ono kad sam nedavno nezaposlenoj učiteljici rekao da se uključi u politiku nisam mislio na to da bude korumpirana nego da se društveno angažira", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara