Milanović o Sloveniji: Tonovi su optimistični, sada moramo dogovoriti tekst

Milanović o Sloveniji: Tonovi su optimistični, sada moramo dogovoriti tekst

Foto: Goran Mehkek/Cropix

PREDSJEDNIK Vlade Zoran Milanović osvrnuo se i na odnose sa Slovenijom, odnosno slučaj Ljubljanske banke za koji još ne znamo kako se točno planira riješiti.

Premijer je rekao da je javnosti ostao dužan izjasniti se o ovom pitanju. Jučer su u Sloveniji održane konzultacije predsjednika Boruta Pahora sa svim političkim strankama. Sve su se izjasnile za ratifikaciju hrvatskog Pristupnog ugovora, dakle tonovi su optimistični, kaže Milanović. "Ono što sad mi moramo, imajući u vidu i složenu političku situaciju u Sloveniji, moramo dogovoriti tekst", rekao je Milanović podsjetivši da se taj tekst dogovara u okviru načela koja su manje više poznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasna je hrvatska pozicija oko prenesene štednje, i da se to razlikuje od one štednje koja nije prenesena. Jasna je pravna priroda spora, tko je dužan. Jasno je da mi smatramo da određeni sporovi pred hrvatskim sudovima, koji traju 20 godina, a na koje očito kao vlast nismo mogli utjecati, da oni mogu biti stavljeni u pasivno stanje, ali da ne mogu u potpunosti biti prekinuti" izjavio je premijer.

Milanović je zaključio da se radi u puno jednostavnijem problemu od Savudrijske vale, ali da smo, nažalost, zbog kombinacije političke krize i nekih neriješenih problema iz prošlosti, sada prisiljeni tražiti ad hoc rješenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara