Milanović o Vučićevom govoru u Glini: "Isprika mi ne znači ništa, Srbiju ćemo mjeriti isključivo po onome kako izgleda danas"

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare u Banskim dvorima dan nakon što se vratio sa službenog puta u kojem je posjetio Australiju i Novi Zeland. Upitan treba li se Hrvatskoj, zbog svojih izjava u Glini 1995., ispričati Aleksandar Vučić čija je stranka uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima u Srbiji, Milanović odgovara kako mu sama isprika ne znači ništa jer je puno bitnije kako se Srbija ponaša danas.

Vučić je tada govorio o Glini i Banovini kao srpskom teritoriju koji nikad neće biti hrvatski, a hrvatsku vlast nazvao ustaškom.

"To je križ svakoga tko se takvim rječnikom služio u vremenima kad je smatrao da je produktivan jezik sile. Stvari su se promijenile, Hrvatska je slobodna, a neke ljude će to pratiti cijeli život. Isprika mi ne znači ništa, Srbiju ćemo mjeriti isključivo po onome kako izgleda danas i što će raditi sutra. To me puno više zanima od onoga što je govorio o Glini '95", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara