Milanović o ulasku u EU: Ne mogu svi biti apsolutni pobjednici, ali bitno je da u igri ima što manje gubitnika

Foto: Branimir Boban/Cropix

U MOSTARU je otvoren gospodarski sajam čiji je ovogodišnji partner Europska unija. Prigoda je to bila da se okupe premijeri Srbije, Crne Gore i Hrvatske te predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Unatoč svim nesuglasicama u regiji, nema spora da je Europska unija zajednička budućnost - poruka je to koja je odaslana s međunarodnog gospodarskog sajma u Mostaru. Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je da 1. srpnja ulazimo u sustav gdje ćemo biti mala država pa moramo biti potpuno otvoreni "bez ali i bez zareza".

"Nećemo se postavljati iznad drugih", rekao je Milanović. "Ne mogu svi biti apsolutni pobjednici, ali bitno je da u igri ima što manje gubitnika. Ni nad kim se ne želimo postavljati iznad, ni nad hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini, ni nad Bosnom i Hercegovinom, ni nad Crnom Gorom ni nad Kosovom ni nad Srbijom. Kao što kaže Vjeko, `Neka vas čuva Bog, ali pobrinite se malo i sami za sebe`".

Srbijanski premijer Ivica Dačić rekao je da se budućnost može graditi damo na zajedničkim interesima, neovisno u kojoj državi živjeli. Unatoč jučerašnjoj odluci Vlade da odbije posljednju ponudu Bruxellesa vezanu uz Kosovo, Dačić kaže da je Srbija odlučna, da će ustrajati na punopravnom članstvu u Europskoj uniji i da će nastaviti provoditi politiku mira i stabilnosti jer "godine koje su za nama moraju ostati u povijesti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara