Milanović zatražio podršku stranačke mladeži: Veoma, vjerujte svojoj Vladi

Milanović zatražio podršku stranačke mladeži: Veoma, vjerujte svojoj Vladi

Foto: 

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović obraćajući se danas u punoj dvorani Hotela Toplice u Topuskom članovima Foruma mladih SDP-a iz cijele Hrvatske zatražio je i kao predsjednik Vlade RH njihovu podršku.

One prije je samo zanimala vlast i novac

"Trebamo podršku Foruma mladih, veoma, vjerujte svojoj vladi, jer ovo je vlada promjena. Ta vlada radi stvari koje su nužne, radi ih u interesu Hrvatske države i naših građana, institucija, pa i SDP-a", rekao je Milanović. Stranka isto ima tu funkciju da služi građanima, ona je “srce dobrih promjena” a promjene su ono što nam treba jer “budemo li stajali nećemo nikamo doći”, poručio je.

“One prije nas neću ni spominjati. Znate kakvo je to društvo. Ali znate i što će biti s Hrvatskom ako se ta ekipa nakon lažne duhovne obnove vrati u Hrvatskoj na vlast. Zanima ih jedino vlast i novac. Nas ne okuplja pohlepa i želja za golom moći”, rekao je.

"Ako sada stanemo na ovom izbornom ciklusu nismo napravili ništa, ni vi niste napravili ništa. Ne gledajte na politiku kao na mogućnost da se negdje udomite, da dobijete fotelje, jer tu nema fotelja, tu se ne sjedi, pritisak je velik. Ali to je šansa za one ambicioznije - a ambicija je zdrava stvar - da u izborima date sve od sebe, pokažete što znate i pobijedite na izborima", poručio je.

Birajte riječi, ali ne vrijeđajte

Mlade SDP-ovce je pozvao da budu izravni ali birajući riječi i da ne dopuste vrijeđanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o odlasku mladih iz Hrvatske, kazao je da je pitanje slobode i odseliti se iz Hrvatske i vratiti se u Hrvatsku, a na SDP-u je da radi na tome da Hrvatska bude najbolji izbor za mlade. "Da uopće ne gledate preko plota", dodao je.

Ustvrdio je također da ne mogu svi biti uspješni, ali, kazao je, razlike ne smiju biti prevelike. To je naša tekovina koju čuvamo u svojoj zemlji, rekao je i dodao: "Mi nismo Amerika. Kod nas plaće ne mogu biti u rasponu 1:50, ali neke razlike moraju postojati. One nas motiviraju i daju nam neki cilj".

Borba za socijaldemokraciju

Predsjednik Foruma seniora Božo Vidović poručio je mladim članovima da se svi SDP-ovci moraju boriti za socijaldemokraciju jer bez razvoja demokracije nema ni uspješnog društva.

Predsjednica Foruma žena SDP-a Gordana Sobol ukazala je na mnoge programske sličnosti Foruma žena i Foruma mladih SDP-a te je ustvrdila da kroz suradnju mogu postići i više u cilju da se ne dopusti marginalizacija ni mladih ni žena u društvu.

Devetoj konvenciji Foruma mladih SDP-a nazočilo je mnogobrojno stranačko vodstvo, uključujući i nekoliko SDP-ovih ministara i saborskih zastupnika.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara