Milinović bijesan na HRT: Navijački se odnose prema nekim kandidatima za predsjednika HDZ-a

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

KANDIDAT za predsjednika HDZ-a Darko Milinović uputio je prosvjedno pismo predsjedniku Uprave HRT-a Josipu Popovcu i glavnom uredniku Bruni Kovačeviću zbog otkazivanja sučeljavanja kandidata koje se trebalo večeras odigrati u emisiji Otvoreno.

Milinović je u pismu napisao da je još u subotu dobio poziv za današnje Otvoreno u kojem su se trebali sučeliti predsjednički kandidati. "Hrvatska televizija javni je servis građana, koji su zasigurno zainteresirani za izbore u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, kao i članovi HDZ-a, te sam iz tog razloga odmah i potvrdio svoje sudjelovanje u emisiji", napisao je u pismu Milinović te dodao kako mu je jutros javljeno da je emisija otkazana zato što neki od kandidata nisu prihvatili sučeljavanje.

"Navijački odnos prema nekim kandidatima"

"Takav odnos prema kandidatima koji su prihvatili izazov, prema članovima HDZ-a i hrvatskoj javnosti smatram neprofesionalnim, kao što smatram da je na ovaj način pokazan i navijački odnos spram nekih kandidata, te javno izražavam svoje nezadovoljstvo i prosvjed protiv odluke o otkazivanju emisije", napisao je u pismu Milinović.

"Na ovakav način javna televizija želi usmjeravati izborne procese u HDZ-u pogodujući nekim kandidatima, koji nemaju snage javno odgovoriti na neka pitanja koja sam ovih dana i sam postavio", zaključio je u prosvjednom pismu vodstvu HRT-a kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović.

HTV: Otvoreni smo ravnopravno prema svima

"U nekoliko posljednjih dana novinari i urednici HRT-a pokušali su u više navrata u više emisija okupiti sve kandidate za predsjednika HDZ-a. Posljednji slučaj bila je emisija Otvoreno. Budući da je dvoje kandidata odbilo sudjelovati zbog ranije dogovorenih obveza, emisiju nije bilo moguće realizirati u skladu s pravilima struke i profesionalnim standardima", stoji u službenoj reakciji Prisavlja. 

Naime, uredništvo Informativnog programa HTV-a smatra kako bi jedino prisustvo svih kandidata značilo ravnopravan položaj i ostvarivanje javnog interesa.

"Program HRT-a  i dalje je potpuno ravnopravno otvoren svim kandidatima za predsjednika HDZ-a koji su otpočetka kampanje u programu HRT-a tretirani na jednak način", zaključuje se na kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara