Mimica: Unatoč krizi, Europljani spremni pomoći zemljama u razvoju

Mimica: Unatoč krizi, Europljani spremni pomoći zemljama u razvoju

Foto: FAH

GRAĐANI Europske unije u velikom broju podržavaju pomoć siromašnim zemljama i smatraju da borba protiv siromaštva u zemljama u razvoju treba biti jedan od glavnih prioriteta EU-a, pokazuje najnoviji Eurobarometar, čije je rezultate u ponedjeljak predstavio povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica.

"Osjećam se jako ohrabrenim kada vidim da unatoč ekonomskoj nesigurnosti diljem EU-a, naši građani i dalje u velikoj mjeri podržavaju snažnu europsku ulogu u pogledu razvoja", rekao je Mimica na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio istraživanje Eurobarometra objavljenog u povodu Europske godine razvoja. EU je 2015. godinu proglasila godinom razvoja.

"Europska godina dat će nam prigodu da iskoristimo ovu potporu i da informiramo naše građane o izazovima i događajima predviđenim tijekom ove ključne godine za razvoj", rekao je Mimica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje Eurobarometra pokazuje da 67 posto europskih građana smatra da se razvojna pomoć treba povećati, a 85 posto ih smatra važnim da se pomogne ljudima u siromašnim zemljama.

Skoro polovica anketiranih rekla je da su osobno spremni plaćati skuplje prehrambene i druge proizvode koji dolaze iz siromašnih zemalja, a dvije trećine ih smatra da borba protiv siromaštva u zemljama u razvoju treba biti jedan od prioriteta EU-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara