Mimohodom u Tisnom počelo obilježavanje tužne obljetnice Kornatske tragedije

Foto: Index

MIMOHODOM u Tisnom u spomen na poginule vatrogasce iz Šibenika, Vodica i Tisnog, večeras je započeo službeni program obilježavanja kornatske tragedije koja je 30. kolovoza 2007. godine odnijela 12 mladih života.

Oko 500 vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske, obitelji, prijatelja poginulih vatrogasaca, te Tišnjana okupilo se večeras da bi dostojanstveno obilježilo još tužnu obljetnicu kornatske tragedije.

Mimohod je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen pločom u čast poginulim tišnjanskim vatrogascima kod Vatrogasnog doma, a potom se povorka uputila prema spomen križu na mjesnom groblju u Tisnom.

Vijence su položili izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića Vinko Kovačić, te predstavnici Vatrogasne zajednice, Općine tisno, obitelji poginulih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno koja je organizirala današnji mimohod naveo je kako je riječ o tužnoj obljetnici kada se s pijetetom prisjećamo poginulih vatrogasaca.

Ipak, navodi Klarin, nakon što je bivšem vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, kojem se jedinom sudilo zbog tragedije, izrečena nepravomoćna oslobađajuća presuda, nitko nije odgovarao za pogibelj mladih ljudi, iako je očito da su se dogodili propusti.

Zato je, rekao je Klarin, na mjestu postaviti pitanje hoće li itko ikada odgovarati za sve ono što se kobnog dana dogodilo.

Sutra ujutro obitelji, prijatelji poginulih i predstavnici vlasti uputit će se na Kornat, na mjesto pogibelji vatrogasaca gdje će biti održana misa zadušnica.

Kornatska tragedija dogodila se 30. kolovoza 2007. godine. Poginulo je 12 vatrogasaca, a preživio je jedino tišnjanski vatrogasac Frane Lučić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara