Ministar Linić: Nemamo konkretnu ponudu Čermaka za Dinu i Dioki

Ministar Linić: Nemamo konkretnu ponudu Čermaka za Dinu i Dioki

Foto:  Arhiva

"KONKRETNE ponude nema!" naglasio je večeras u emisiji HTV-a Tema dana ministar financija Slavko Linić govoreći o interesu umirovljenog generala Ivana Čermaka za Dinu i Dioki nakon povlačenja turskog investitora Čalikšana. Linić je večeras naglasio kako Vlada za sada nema ime onoga tko je voljan baviti se proizvodnjom petrokemijskim proizvodima. 

Bez partnera - stečaj!
 
"Ako ne budemo imali partnera otvaramo postupak za pokretanje stečaja", rekao je Linić dodajući kako čekaju prijedlog Diokija koji bi mogao s partnerima ponuditi rješenje da se izbjegne stečaj. Linić kaže kako će njegova Vlada poduprijeti ovu tvrtku i kroz potpise za potraživanja prema državnim tvrtkama koje ima Dioki ali i kroz pregovore s bankama. 
 
"Mi moramo naći onoga tko bi to mogao napraviti" rekao je Linić. Odgovarajući na izravno pitanje je li Čermak upravo taj koji je to u stanju, Linić je rekao da ne sumnja u Čermakov posao s plinom no ostaje pitanje rješavanja "dubioza" Dine i Diokija. 
 
Također Linić je večeras govorio o prijedlogu Zakona o potrošačkom kreditiranju i Zakonu o kreditnim institucijama prema kojem bi ministar financija kontrolirao kamatne stopa na stambene kredite, a ograničili bi se dopušteni minusi po tekućem računu na visinu jedne mjesečne plaće. Građani će imati godinu dana prijelaznog perioda za rezanje minusa u granice dopuštenog.
 
Nema šok terapije
 
"Nije to šok terapija jer je Vlada ove godine odlučila rješavati financijske probleme građana. Prošle godine smo se bavili gospodarstvom, a ove godine su na redu građani", rekao je Linić dodajući kako negativne reakcije dolaze isključivo iz reda bankara i banki. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Građani se ne moraju bojati jer će se svi dosadašnji minuse pretvoriti u kredite. Građanima neće biti problem jer će u godinu dana regulirati sve svoje obveze prema bankama", rekao je Linić naglasivši više puta kako je dosta samovolje banaka. 
 
"Banke su se uplašile!", rekao je Linić.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara