Ministar ih pogurao: Policija za napad na splitske lezbijke prijavila 17-godišnjaka

Ministar ih pogurao: Policija za napad na splitske lezbijke prijavila 17-godišnjaka

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

NAKON javne kritike da su pokušali zataškati incident na Bačvicama i napad na grupu mladih splitskih lezbijki, policija se prenula iz sna te brže-bolje podnijela optužni prijedlog za remećenje javnog reda i mira protiv 17-godišnjeg počinitelja.

> Skandal u Splitu: Policija zataškala napad na mlade lezbijke na Bačvicama?

O optužnom prijedlogu javnost je obavijestio ministar Ranko Ostojić na svom Facebook profilu. Provjerili smo i u splitskoj policiji što znaju o tome, jer o nekakvoj prijavi, prijedlogu ili nečem sličnom jutros nije bilo nikakvih naznaka. Istina je. Išao je prijedlog, a stvar se još ispituje jer prijavljeni nije bio sam pa se traga za ostalim počiniteljima, koji su nasrnuli na djevojke samo zato jer su "skontali" da su lezbijke.

Policijska zloporaba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna što će biti s policajcima Druge policijske postaje koji su u rano nedjeljno jutro uredovali na Baćama.

Cure su ih optužile da su mirno gledali kako ih 17-godišnjak vrijeđa. Štoviše, tvrde da je jedan policajac odgurnuo djevojku koja je pala i ozlijedila se. U postaji joj je navodno zaprijećeno pa ga nije prijavila.

Kada se doznalo za skandal, iz splitske Policijske uprave pozvali su djevojke da se jave i daju iskaz o policijskoj zloporabi. Je li je uistinu bilo, još se ne zna. Nadamo se da će ministar biti brz i efikasan kao i dosad te uredno o nalazima izvijestiti na svom Facebook profilu.

Ostojić je najavio kako će se slučaj podrobno ispitati. Ukoliko se utvrdi povreda dužnosti, kaznit će policajce.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara