Ministar nakon opasnog otpadanja pilotske kabine sa MIG-a: Imamo ono što imamo

Ministar nakon opasnog otpadanja pilotske kabine sa MIG-a: Imamo ono što imamo

Foto: Neja Markičević / Cropix

NAKON što je tijekom jučerašnjeg probnog leta otpala zadnja pilotska kabina na MIG-u 21, ministar obrane Ante Kotromanović je komentirao stanje u našem zrakoplovstvu.

"Mi imamo ono što imamo. Na žalost, dugo se odgađala odluka i meni je žao što se čekalo osam godina i sad na jedan način moramo žuriti. Razgovaramo i tražimo ono što je za nas najbolje, najrentabilnije i najjeftinije. S obzirom na stanje s financijama napravit ćemo ono što je u ovom trenutku najisplativije, najbolje i najrealnije za Hrvatsku", rekao je Kotromanović najavivši sljedeće korake.

"Volio bih da možemo kupiti nove avione"

"Treba se sastati Vijeće za obranu i trebamo donijeti odluku. Mi ćemo idući tjedan razgovarati s ljudima koji nude određene opcije i gledat ćemo što je najbolje i najjeftinije za nas u ovom trenutku", rekao je Kotromanović dodajući da još uvijek nije određeno hoće li se odlučiti na remont postojećih ili kupnju novih zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je izgledno. Ja bih, kao ministar obrane, volio da možemo kupiti nove avione, da naše zrakoplovstvo ima nove avione, ali ne ovisi to o meni. Mi ćemo na Vijeću za obranu razmotriti sve ponude do najsitnijih detalja. Ako bude nešto više novaca možemo imati nešto veće ambicije, a ako budemo imali sredstva kakva su danas na raspolaganju onda je to to što imamo", pojasnio je ministar obrane dodavši kako rok za reagiranje istječe.

"Odluku je trebalo donijeti prije tri godine"

"Moramo reagirati za najviše mjesec i pol dana. Bilo koju odluku koju donesemo u ovom trenutku pomalo je kasno zato što je trebalo donijeti odluku prije tri godine. Naši resursi istječu sljedeće godine i sad je to sve skupa nama prekratak period da bi mogli reagirati", kaže Kotromanović potvrdivši da Ministarstvo obrane kreće u prodaju dijela vozila koje je Hrvatska kupila od tvrtke Patrija.

"Cilj nam je riješiti se jedan dio Patrije jer smatramo da nam je u ovom trenutku nepotrebno 126 komada. To je super moderno, odlično oružje, ali bolje da ta sredstva iskoristimo za nešto drugo", zaključuje Kotromanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara