Ministar se gostio na račun Splićana, ali neće više: Popunio sam se, preskočit ću ručak

Ministar se gostio na račun Splićana, ali neće više: Popunio sam se, preskočit ću ručak

Foto: Hina

MINISTAR prometa Siniša Hajdaš Dončić danas je imao niz obaveza u Splitu. U 10 sati je bio u Lučkoj upravi na potpisivanju ugovora o gradnji vanjskih vezova, investiciji teškoj 23 milijuna eura, a dva sata kasnije u Plovputu je bio na potpisivanju ugovora za gradnju radnog broda u Brodosplitu Tomislava Debeljaka.

9.500 kuna za ručak s ministrom

Za zadnjeg posjeta Splitu početkom veljače gradonačelnik Ivo Baldasar počastio je Hajdaš Dončića u restoranu Zrno soli s ručkom od 9.500 kuna. Indexu je račun pokazan, a Baldasar je kazao je da je počastio Grad Split te da će drugi put ministar.

Nakon (ne)prospavane noći gradonačelnik se naglo predomislio i objavio kako je račun razdijeljen na tri djela te da će u plaćanju podjednako participirati Grad Split, Lučka uprava i Jadrolinija, čiji su predstavnici također bili na ručku u Zrnu soli. 

Vijećnik Prkić tri mjeseca čeka da mu pokažu račun iz Zrna soli

Nedosljednost gradonačelnika Baldasara privukla je pažnju tada predsjednika Gradskog kotara Lokve, a odnedavna i gradskog vijećnika s liste za Pametan grad Jakova Prkića.

Prema Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražio je da mu se pokaže taj famozni trodijelni račun. Prošla su tri mjeseca, a vijećniku Prkiću nije odgovoreno. Odnosno jest na način da je odgovoreno kako račun još nije zaprimljen. Prkić se nije dao smesti nego je svoj zahtjev ponovio drugi put, a prije koji dan i treći put. Zasad bez ikakvog učinka. Računa nema i nema.

Hajdaš Dončić na dijeti

Iskoristili smo danas priliku i u Lučkoj upravi pitali ministra kamo ga danas vode na ručak. Hajdaš Dončić iznenadio je odgovorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo sam se popunio pa ću ručak preskočiti", kazao je ministar.

Davidoviću pitanje o blagovanju na račun građana neprilično?

Kako su svečanosti u Lučkoj upravi nazočili i dogradonačelnici Goran Kovačević, Aida Batarelo i ravnatelj Lučke uprave, inače, SDP-ov gradski vijećnik Milan Blaževski, pitali smo i njih, što je s računom te kada će ga konačno javno pokazati. Intervenirao je Baldasarov pročelnik Ureda Drago Davidović, koji je nešto kratko prišapnuo upitanima da nema potrebe da odgovaraju na ovakvo pitanje. Ipak, inzistirali smo na odgovoru.

"Mi smo naš dio računa platili", prvi se odvažio Blaževski.

"Vijećniku je odgovoreno, mislim. Ako nije, bit će uskoro", djelovao je Kovačević potpuno neupućen.

Debeljak na ručku u Zrnu soli dogovorio gradnju broda za Plovput?

Inače, splitski SDP-ovci zgrozili su se pisanjem o gošćenju na račun građana. Vijećnik i komunalni savjetnik Gojko Čepo tako je komentirao da u Split više neće doći nijedan ministar kada se tako piše, dok Baldasaru nije bilo jasno što se neko buni. Pa normalno je da će ministra voditi na oboritu ribu i fino vino, neće valjda na kobasice, pojasnio nam je. O propitivanju u Lučkoj upravi zasigurno će dobiti detaljan izvještaj jer je na potpisivanju bio i njegov brat Dag Baldasar, direktor u Pomgradu, koji je negodovao što se tako sjajna prigoda banalizira njemu vjerojatno sasvim irelevantnim pitanjem. 

Gradonačelnik nam je ručak s debelim računom opravdao poslovnim potrebama. Na ručkovima se najbolji poslovi dogovaraju, zna on po svom bogatom iskustvu u turizmu. I evo, izgleda da i tu ima nešto istine. U Zrnu soli bio je, naime, i vlasnik splitskog škvera Tomislav Debeljak, koji je danas u Hajdaš Dončićevom društvu potpisao ugovor o gradnji broda za Plovput vrijedan 53 milijuna kuna.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara