Ministarstvo: Reisman je željela narušiti ugled Štulhofera, ako ima saznanja da je Sandfort pedofil neka ga prijavi!

Ministarstvo: Reisman je željela narušiti ugled Štulhofera, ako ima saznanja da je Sandfort pedofil neka ga prijavi!

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

MINISTARSTVO  znanosti, obrazovanja i sporta reagiralo je na optužbe koje je jučer izrekla publicistkinja Judith Reisman na račun Aleksandra Štulhofera.

"Optužba koju je jučer u debati s profesorom Aleksandrom Štulhoferom izrekla gospođa Judith Reisman imala je za cilj narušiti znanstveni ugled i vjerodostojnost sugovornika, a posredno time i Kurikulum zdravstvenog odgoja čiji je jedan od autora i prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer. Dr. Sandfort, s kojim je Štulhofer 2005. godine uredio knjigu o seksualnosti u postkomunističkim društvima, zaposlen je na Sveučilištu Columbia u New Yorku, gdje radi kao Profesor kliničkih sociomedicinskih znanosti na Odjelu za psihijatriju i istraživač u Centru za istraživanja HIV/AIDS-a. Profesor Sandfort je u razdoblju 2002.-2003. bio predsjednik Međunarodne akademije za seksološka istraživanja, najprestižnijeg udruženja stručnjaka koji se bave istraživanjima seksualnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako gospođa Reisman ima saznanja koja profesor Štulhofer nema, dužna ih je prijaviti nadležnim organima u SAD. U suprotnom je riječ o kleveti", stoji u priopćenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara