Ministarstvo gospodarstva nastavlja akciju kontrole goriva na benzinskim postajama

Ministarstvo gospodarstva nastavlja akciju kontrole goriva na benzinskim postajama

Ilustracija: Arhiva

MINISTARSTVO gospodarstva nastavlja s akcijom Oktan.

Tako će se i narednih dana kontrolirati kvaliteta goriva na benzinskim crpkama, izjavio je pomoćnik ministra gospodarstva za inspekcijske poslove u gospodarstvu Ismar Avdagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Bit će izuzeto 50 uzoraka kao i prvi put na 25 benzinskih postaja. Svi uzorci koji će biti izuzeti bit će poslani na ispitivanje u akreditirani ispitni laboratorij po normi 17,025. Od prijašnjih uzoraka koji su poslani na dodatnu analizu, odnosno na super analizu tri uzorka u dvije tvrtke i dalje ne udovoljavaju kvaliteti što je potvrdila i dodatna analiza," rekao je.

Iz CRODUXA javljaju kako su njihovi rezultati pokazali kako su njihova testirana dizelska goriva vrhunske kvalitete te da u potpunosti ispunjavaju uvjete filtrabilnosti s vrijednostima od minus 16 Celzijevih stupnjeva na dvije benzinske postaje, odnosno minus 15 Celzijevih stupnjeva na jednoj postaji. S današnje press konferencije ponovno su ustvrdili kako smatraju da je akcija Oktan provedena nestručno i mimo propisa. Zatražili su ostavku ministra Ivana Vrdoljaka te su najavili i tužbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara