Ministarstvo gospodarstva ne odustaje: INA ponovno ostala bez dozvole za istraživanje na prostoru "Drava"

Ministarstvo gospodarstva ne odustaje: INA ponovno ostala bez dozvole za istraživanje na prostoru "Drava"

Foto: Ina

INA je jučer zaprimila rješenje Ministarstva gospodarstva kojim se kompaniji ponovno oduzima dozvola za istraživanje na istražnom prostoru "Drava", unatoč tome što je Visoki upravni sud u siječnju ove godine donio presudu o poništavanju rješenja iz 2011. godine, priopćili su iz kompanije.

Obzirom da kompanija smatra navedeno rješenje zakonski neutemeljenim, pokrenut će upravni spor sa ciljem njegova poništenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i kako je Ministarstvo gospodarstva u studenom 2014. godine donijelo odluku o ponovnom oduzimanju dozvola na prostorima "Sava" i "Sjeverozapadna Hrvatska".

Sve tri oduzete dozvole značajno se preklapaju s blokovima koji su predmet nedavno završenog natječaja za istraživanje u kontinentalnoj Hrvatskoj, navode iz INA-e.

"Naglašavamo još jednom kako se kao rezultat navedenih odluka Ministarstva gospodarstva, uz činjenicu da je proteklo više od tri godine, nisu mogli realizirati pripremljeni projekti na tim područjima, uzrokujući time gubitak Ini te državnom i lokalnim proračunima te sprječavajući kompaniju u održavanju i rastu svojih investicija u istraživanje u Hrvatskoj", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara