Ministarstvo socijalne politike: Majka koja "kopa po smeću" mjesečno dobiva 3500 kuna

Foto: Marko Todorov / Cropix

"MINISTARSTVO ne spori kako obitelj Krivačić živi u teškim materijalnim uvjetima, no sustav nije zatvorio oči pred njihovim problemima nego im je osigurao kontinuiranu financijsku pomoć", tvrdi Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Iz Ministarstva Milanke Opačić su, naime, reagirali na tekst koji je na Indexu objavljen pod naslovom "Iz smeća uzima hranu; Mlada majka iz Bjelovara za Index: Nemam ništa, trebam odjeću i obuću za djecu, pelene, drva...". Tvrde kako nije točno 23-godišnja Đurđica Krivačić obratila Centru za socijalnu skrb i da su joj odbili pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime, u izvješću centra stoji kako je Đurđica Krivačić korisnica porodiljne naknade u iznosu od 1.663,00 kuna mjesečno, naknade do zaposlenja koju prima pri Centru u iznosu od 350,00 kuna mjesečno, te doplatka za djecu u iznosu od 1.532,72 kune. Dakle,  sveukupno 3.500 kuna.  Njena majka Marija Kuzminski s kojom živi u istom domaćinstvu korisnica je obiteljske mirovine u iznosu od 1.315,89 kuna mjesečno.  U obitelji živi i Marijina druga kćerka Ankica Krivačić rođena 20. svibnja 1994. godine, s izvanbračnim suprugom Ninom Jovanović i dvoje djece, kćeri rođene 2010., odnosno 2011. godine. Ankica i Nino su također korisnici naknade do zaposlenja u iznosu od 350,00 kuna mjesečno, svaki, a primaju i doplatak za djecu u iznosu od 299,34 kune mjesečno", stoji u priopćenju Ministarstva.

Tijekom ove godine Đurđica Krivačić ostvarila je i jednokratnu pomoć u iznosu od 500,00 kuna, dok je Ankica Krivačić ostvarila pravo na jednokratnu pomoć također u iznosu od 500,00 kuna, tvrde iz Ministarstva. Dodaju kako je tijekom 2011. godine Ankica ostvarila jednokratne pomoći u ukupnom iznosu od 1.300,00 kuna.

"Napominjemo da je samo za socijalne naknade na razini Hrvatske u prošloj godini iz proračuna izdvojeno 1,38 milijardi kuna", zaključuje se u priopćenju iz Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara