Mladež SDP-a osudila izjavu Josipovića, najavila silovitu borbu za još pet godina vlasti

Mladež SDP-a osudila izjavu Josipovića, najavila silovitu borbu za još pet godina vlasti

Foto: Hina

NA KONVENCIJI Foruma mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije u subotu izraženo je protivljenje izjavi bivšega predsjednika Republike Ive Josipovića da SDP vodi lošu politiku, a ministar uprave Arsen Bauk i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na skupu su pozvali mlade SDP-ovce na mobilizaciju za sljedeće parlamentarne izbore.

„Svi smo vidjeli kako je bivši predsjednik Josipović rekao da ne želi više statirati u stranci (SDP) koja vodi lošu politiku, a ja mislim da ova stranka ne vodi lošu politiku, nego da vodi najodgovorniju politiku u državi, a veliki dio upravo te SDP-ove politike čini Forum mladih“, rekao je predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Nenad Livun, obraćajući se u Solinu sudionicima Konvencije Foruma mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije .

Podsjetio je da su mnogi članovi Foruma mladih SDP-a bili angažirani u predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića i na terenu pomagali u kampanji.

Predsjednik SDP-ova Foruma mladih također je ocijenio da je sada za SDP ključni trenutak.

„Forum mladih mora svim svojim snagama pridonijeti da SDP ostane na vlasti u idućih pet godina, odnosno ovu godinu i još četiri", kazao je Livun.

"Ključni period"

I ministar Bauk, koji je i predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog SDP-a, pozvao je Forum mladih da pomogne SDP-u u ostvarivanju što boljeg rezultata na parlamentarnim izborima.

Želimo nastaviti posao koji smo započeli prije tri godine, a čiji se rezultati već u 2015. vide i vidjet će se i u dobrim gospodarskim rezultatima, kazao je Bauk.

Pozivajući Forum mladih SDP-a na pomoć za parlamentarne izbore, Bauk je rekao kako je SDP stranka koja daje priliku mladima na svim razinama, te da SDP u odnosu na druge stranke, ima najveći postotak mladih u svojim tijelima na svim razinama.

Splitski gradonačelnik Baldasar, koji je ujedno i predsjednik splitskog SDP-a, rekao je kako toj stranci predstoji „teški period“, odnosno, „ključni period“ za predstojeće parlamentarne izbore.

Također je ustvrdio da je sadašnja Vlada „puno napravila“ te da ministri u njoj ulažu velike napore za popravljanje stanja u Hrvatskoj. „Neki od naših ministara su se doslovce ubili radeći, ali to se ne vidi jer nisu od onih koji o tome govore svaki dana na sva zvona“, kazao je Baldasar.

Na današnjoj Konvenciji za novu predsjednicu Foruma mladih splitsko-dalmatinske županije izabrana je Franka Oreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara