Mladi prevarant od 40-godišnjaka izvukao osobne podatke pa na internetu trošio njegov novac

Mladi prevarant od 40-godišnjaka izvukao osobne podatke pa na internetu trošio njegov novac

Foto: Shutterstock

"PRODAJEM navigacijski uređaj", stajalo je u internetskom oglasu kojeg je 19-godišnjak iz Zadra objavio ranije ovog mjeseca, te ga iskoristio da od 40-godišnjaka s područja Međimurske županije izvuče nekoliko tisuća kuna.

Lažno se predstavljajući kao 26-godišnjak s područja Osječko-baranjske županije, od kojeg je također na prevaru izvukao osobne podatke, mladi je Zadranin od svoje žrtve izvukao osobne podatke i broj bankovnog računa. Uspio je, naime, 40-godišnjaka nagovoriti da mu pošalje fotografije svoje osobne iskaznice i debitne bankovne kartice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je prikupio sve podatke prevarenog 40-godišnjaka, iskoristio ih je za plaćanje preko PayPala, čime je svoju žrtvu oštetio za nekoliko tisuća kuna. Policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog računalne prevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

"Ovim putem policija ponovno upozorava građane da svoje osobne podatke ne daju nepoznatim osobama, te da budu oprezni prilikom internetske kupovine, kao i da obavezno osobno preuzimaju kupljenu robu od osoba koje ne živi u njihovoj blizini, a ne da ju preuzimaju putem dostavljača. S obzirom da se radi o počinjenju kaznenih djela, oštećeni građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji, koja će poduzeti sve potrebne mjere da se počinitelj otkrije", poručuju iz PU međimurske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara