"Mnogi bi se trebali ugledati u generala Čermaka, on zna i može, on bi trebao voditi hrvatsku državu!"

"Mnogi bi se trebali ugledati u generala Čermaka, on zna i može, on bi trebao voditi hrvatsku državu!"

Foto: AFP

PREDSJEDNIK Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), Mladen Pavković, odaslao je priopćenje u kojem poručuje kako bi se mnogi trebali ugledati na umirovljenog hrvatskog generala Ivana Čermaka:

"General Čermak zna i može, on bi trebao voditi hrvatsku državu!"

"Mnogi bi se trebali ugledati u umirovljenog hrvatskog generala Ivana Čermaka. Osim što je sudjelovalo u hrvatskom Domovinskome ratu (1.670 dana u vojnim postrojbama!), primio sva moguća najviša državna odličja i priznanja, godinama je, zajedno s hrvatskim junacima Ante Gotovinom i Mladenom Markačem, neopravdano bio i sudski proganjan, poglavito od Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, koji ga je na kraju i oslobodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, od ovog časnog i uglednog čovjeka rijetko, ili uopće ne slušamo i čitamo, o borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, iako bi vjerujemo i po tom pitanju imao što reći. Kad se govori i piše o njemu isključivo ga se predstavlja kao svjetskog biznismena, a najmanje kao ratnika. Sada čitamo da će ove godine biti jedan od najvećih investitora u Republici Hrvatskoj, da je ponovno pokupovao stotine benzinskih stanica, te da uz ostalo ide i u investiciju koja će biti "teška" najmanje 50 milijuna eura!

Nitko, međutim, ne postavlja pitanje, ali on i sam o tome ne govori: kada je i na koji način zaradio prvi milijun eura, odnosno kako je uz sve životne nevolje i u vrijeme kad su ga neopravdano kazneno progonili uspio svoje "carstvo" enormno povećati, tim prije što neki, možda zlonamjerno, tvrde da je prije Domovinskoga rata bio tek običan obrtnik? O njemu bi trebalo napisati roman ili snimiti film, jer ne vjerujemo da je itko u svijetu, u tako kratkom vremenu, uspio to što je uspio umirovljeni hrvatski general.

Možda je njegov poslovni put i put Hrvatske kako se i na koji način možemo izvući iz teške gospodarske situacije? Jer, ako su to mogli pojedini ljudi koji su poput njega sudjelovali i u Domovinskome ratu, onda to sigurno mogu i neki drugi, ali još jednom pitamo: kako i na koji način? No, bez obzira na sve, gospodina Čermaka, za kojeg inače nema saznanja  da su ga ikada našli "s rukom u pekmezu", svakako bi, prije svega, zbog nečuvenih poslovnih i inih sposobnosti, trebalo postaviti i na čelo hrvatske države, za premijera, jer je on jedan od rijetkih koji naprosto zna kako od ničega napraviti "palače"!

A takvi su nam u ovom trenutku, kad smo pred ulaskom u Europsku uniju - najpotrebniji!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara