"Moćnici se poigravaju sudbinama nemoćnih, više nećemo znati ni smjeti reći je li dijete muško ili žensko"

Screenshot: HRT

SPLITSKO makarski nadbiskup mons. Marin Barišić pozvao je danas u Mariji Bistrici na obranu obitelji, kao temelja života i društvenog poretka, upitavši "hoćemo li, ako se iz korijena stvarnosti iščupa istina, postati plutajuća civilizacija?"

Ako prepustimo polje kulture, društva i obitelji bez budućnosti istine, hoćemo li uopće smjeti pitati je li dijete muško ili žensko, jesu li mu roditelji otac i majka ili su mu roditelji samo slova A i B, te neke brojke, upitao je nadbiskup predvodeći svetu misu na 21. hodočašću vojno-redarstvenih snaga Republike Hrvatske i BiH u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici.

Dužnost nam je na sve što se oko nas događa tražiti odgovor neba, rekao je mons. Barišić, dodavši kako treba reagirati i djelovati u duhu vjere.

Upitao je nismo li već postali 'dezerteri i umirovljenici vjere' te poručio kako vjera znači i molitvu i djelovanje, odnosno duhovnost i etičnost.

Naglasio je da za kršćane ne postoji mirovina jer nikad nije kasno postati vjernik.

Vjera je najviše blago i bogatstvo, rekao je nadbiskup Barišić, te poručio vojnicima, redarstvenicima, vatrogascima i braniteljima da budu branitelji obitelji, jer je ona temelj društva koje čuvaju.

Branite temelj života i društvenog poretka jer je obitelj njegov temelj, naglasio je splitsko-makarski nadbiskup, podsjetivši kako su branitelji nesebično tijekom Domovinskog rata svojom žrtvom stvarali slobodu.

Istaknuo je i kako vjera daje snagu čovjeku da se može suprotstaviti snagama zla.

Kada bismo imali vjere u našem društvu bi se događala čuda, jer vjera nemoguće čini mogućim, kazao je.

Mons. Barišić naglasio je također kako vjera nije trgovački odnos čovjeka s Bogom, nego vjera potiče rad s ljubavlju, te donosi slobodu i dostojanstvo čovjeku.

Budite svjedoci vjere i povjerenja u svojim obiteljima, poručio je splitski nadbiskup vojnim hodočasnicima.

Svetu misu koncelebrirali su vojni biskup Juraj Jezerinac i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić.

Misi su, uz okupljene hodočasnike i vjernike nazočili i predstavnici državnih vlasti - izaslanik predsjednika Republike general Drago Lovrić, ministar branitelja Predrag Matić, u ime Ministarstva obrane Višnja Tafra, Ministarstva unutarnjih poslova Everin Tanković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te predstavnici povijesnih postrojba i braniteljskih udruga iz Domovinskog rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara