Mogu li banke preuzeti pozitivnu ulogu u društvu: WWF-ov vodič za banke pruža plan za održive financije

Ilustracija: WWF

NOVI vodič, koji je danas objavio WWF (Svjetski fond za zaštitu prirode), objašnjava kako banke mogu ići dalje od očuvanja ugleda i upravljanja rizicima te uistinu prihvatiti transformirajuću promjenu poslovanja.

WWF-ova publikacija Environmental, Social and Governance (ESG) Integration for Banks: A Guide to Starting Implementation (Integracija okoliša, društvene politike i upravljanja za banke: Vodič za početak provedbe) pokazuje kako bi kreditne financijske institucije, financijski savjetnici i agenti za prikupljanje kapitala mogli usvojiti održive prakse, priopćili su iz WWF-a.

Vodič predlaže korake za integraciju društvene politike

"Ovo je prvi vodič koji predlaže korake za financijske institucije u ranijim fazama stvaranja njihove EGS politike. Pokazuje im kako upravljati svoju izloženost rizicima neodrživih poslovnih praksi i voditi trend prema zelenom poslovanju", rekla je Jeanne Stampe, stručnjak za financije i robe u WWF-u.

Banke više ne mogu ignorirati kreditne rizike koji su uzrokovani teškim vremenskim nepogodama koje utječu na infrastrukturu, industrijsku ili poljoprivrednu proizvodnju, odnosno propise koji utječu na vrijednost emisija ugljika i s tim povezanom infrastrukturom. Banke se moraju sve više prilagođavati tim novim izazovima putem održivih rješenja.

Vodič pruža bankama alat za razvoj ESG strategije i operativnog okvira za integraciju ESG pitanja u njihove prakse. To je znanje koje je hitno potrebno financijskim institucijama diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodič pruža pozadinu, znanje i alate za razvijanje strategije i akcijskog plana kako bi integrirali ključna pitanja ESG u njihovu osnovnu djelatnost", komentirao je izdavanje vodiča Ben Ridley, voditelj održivosti poslova u Credit Suisse Asia Pacific, sponzora ovog WWF-ovog vodiča.

"Banke mogu imati značajnu ulogu u promicanju održivosti"

"Pozivi za rješavanje ekoloških problema postaju sve glasniji tijekom vremena. Tvrtke moraju raditi zajedno kako bi se učinilo ono što je ispravno, a banke mogu igrati značajnu ulogu u promicanju održivosti. Iako se promjene neće dogoditi preko noći, WWF-ov vodič može poslužiti kao putokaz i pružiti uvid o tome kako ESG pitanja mogu biti integrirana u poslovne procese kako bi se postigao taj cilj", rekao je Samuel Tsien, predsjednik Udruženja banaka u Singapuru.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara