Monstrumu iz Splita dvije godine zatvora: Ženu i maloljetne sinove izudarao i izrezao nožem!

Monstrumu iz Splita dvije godine zatvora: Ženu i maloljetne sinove izudarao i izrezao nožem!

Ilustracija: Arhiva

IVICA B. osuđen je u Splitu na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora zbog tri kaznena djela počinjena na štetu supruge i dvojice maloljetnih sinova.

Koncem srpnja prošle godine pola sata prije ponoći u obiteljskom stanu nasrnuo je na suprugu. Najprije ju je dvaput udario šakom u glavu. Kada je pala, mašio se noža iz kuhinje i zarezao je na nekoliko mjesta po glavi i tijelu dok se branila rukama.

Trinaestogodišnji sin pokušao je spriječiti oca u daljnjem mahnitanju, no odgurnuo ga je u zid. Dječak je od udarca slomio ruku. Kada mu je u pomoć priskočio 8-godišnji brat, nožem mu je napravio porezotinu na ruci od pet centimetara.

Za nasilje nad ženom i sinovima tri kazne u rasponu od devet mjeseci do godine i dva mjeseca

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, Ivica B. osuđen je za tešku tjelesnu ozljedu nad starijim sinom na godinu i dva mjeseca zatvora, za porezotinu na ruci mlađeg dobio je devet mjeseci zatvora dok je za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, udarce u glavu i porezotine po tijelu i glavi supruge, osuđen na godinu zatvora.

Osam mjeseci iza rešetaka bilo mu dovoljno za razmišljanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon objave presude pušten iz pritvora. Ženu neće više zvati, pokrenula je brakorazvodnu parnicu i Ivica će odsada živjeti s majkom.

Boravak iza rešetaka u trajanju od osam mjeseci dao mi je dovoljno vremena za razmišljanje te sam shvatio štetnost svojih postupaka, priznao je Ivica B. na suđenju. 

Na poslu uzoran i odgovoran, a kući...

Sve je inače priznao. Smatra se krivim. Kazao je da mu se jednostavno zacrnilo pred očima i da je prije napada na ženu i sinove pio. Zaposlen je, inače, u jednoj gradskoj tvrtki i sebe je sucu Zoranu Ivaniševiću predstavio kao izuzetno uzornog i odgovornog radnika. Supruga mu je prigovarala zbog nebrige za nju i djecu, a verbalno su se sukobili zbog financijskih problema. Spočitala mu je alkohol i marihuanu, a on njoj nevjeru.

Sudac Ivanišević za olakotne okolnosti kod odmjeravanja sankcije uzeo je u obzir korektno držanje pred sudom, iskreno priznanje, izraženo kajanje te dosadašnju neosuđivanost. Za otegotne je uzeo društvenu osudu i veliki porast ovakvih kaznenih djela, kao i činjenicu da je kod djece dijagnosticirana trauma.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara