"Moramo mobilizirati sva sredstva protiv iranske nuklearne prijetnje"

Foto: Guliver Image / Getty Images

IZRAELSKI ministar obrane Moshe Yaalon u četvrtak je, prigodom posjete šefa Pentagona Chucka Hagela, izjavio da SAD i Izrael moraju "mobilizirati sva sredstva" kako bi se suprotstavili prijetnji iranskog nuklearnog programa.

"Mislim da ta prijetnja mora biti apsolutni prioritet za svakog od nas, koristeći sva sredstva u svim područjima", rekao je Yaalon. Dodao je da SAD i Izrael mogu imati razilaženja oko načina na koji bi trebalo Iran spriječiti da dođe u posjed nuklearnog oružja, ali da dvije strane imaju otvorene komunikacijske kanale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključno je da je Izrael spreman sam se obraniti", dodao je Yaalon. Izrael je u više navrata dao do znanja da ne isključuje vojnu operaciju kako bi spriječio da Teheran razvije nuklearno oružje.

U Beču trenutno traju pregovori između Irana o šest velikih svjetskih sila oko ograničavanja iranskog nuklearnog programa, u sklopu završnog sporazuma. Izrael je osudio sporazum Irana i skupine 5+1 (Kina, SAD, Francuska, Velika Britanija, Rusija i Njemačka) zaključen krajem 2013. o prekidu nekih iranskih nuklearnih aktivnosti u zamjenu za djelomično ukidanje sankcija Zapada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara