Mornar: S Bozanićem sam otvoreno razgovarao, češće ćemo se sastajati

Mornar: S Bozanićem sam otvoreno razgovarao, češće ćemo se sastajati

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

UOČI sjednice Vlade ministar znanosti obrazovanja i sporta, Vedran Mornar se upitan za komentar osvrnuo na susret sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. Novinare je zanimalo o čemu su razgovarali.

Nije bilo riječi o građanskom odgoju, ali su se obje strane složile o nužnosti češćih susreta, rekao je Mornar.

"Bio je to jedan vrlo otvoreni razgovor. Razgovarali smo o svim problemima koje imamo u sustavu obrazovanja, o zajedničkim interesima; ništa specifično, vrlo načelno i otvoreni i dogovorili smo samo da ćemo više razgovarati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar se osvrnuo i na strategiju devetogodišnjeg obrazovanja. Po tom pitanju očekuje potporu u Saboru.

"Ja se nadam da će to ići. Mi smo zemlja koja ima jedno od najkraćih obrazovanja u Europi i moramo ići na devetogodišnju osnovnu školu. Kad ćemo to realizirati ne mogu reći, ali strategija ide danas na Vladu, a potom u Saborsku proceduru."

Milanoviću došli uručiti cijev

Uoči sjednice vlada skupina građana na Markov trg je donijela cijev, aludirajući na premijerov posljednji posjet poplavljenim područjima. Okupljeni tvrde da ne pripadaju niti jednoj stranci.

"Mi smo se okupili danas ovdje kako bi uručili Zoranu Milanoviću cijev. Čuli smo da ima problema kod kuće sa instalacijama, i nadamo se da će se naša solidarnost sa njim prenijeti na solidarnost sa svim stradalim na poplavljenim područjima i da će u skorije vrijeme ili pomoći ili otići."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara