Mornar ne odustaje: Vaš studij košta 50.000 eura, ne možemo si dozvoliti da odete

Foto: FAH

Nakon što su sinoćnje izjave ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara izazvale buru neodobravanja među hrvatskom javnosti, ministar Mornar oglasio se danas iz Čakovca, u kojemu je sudjelovao na otvaranju dograđenog dijela čakovečke gimnazije.

> Mornar pao s Marsa: Oni koji završe fakultet, a žele van, neka vrate novac, oni koji ostaju neka pokrenu start-up

> Apsolvent Mornaru: Neka ministri koji nemaju rezultate na kraju mandata vrate novac

> Studenti i profesori šokirani Mornarovom izjavom: Propadamo zbog ovakvih

> I HNS protiv Mornara: Izjava mu je potpuno neprihvatljiva

Mornar je tom prilikom istaknuo kako mu je namjera bila poslati poruku o tome kako obrazovanje košta i kako je skupo, nabrajajući sve troškove koji ulaze u školovanje jednoga djeteta.

"Jesmo li dovoljno bogati da ulažemo u rast njemačke ekonomije?"

Istaknuo je kako jedna godina školovanja na osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razini državu stoji 2.000 eura, što znači da učenik koji je završio srednju školu državu košta oko 25.000 eura.

Diplomant hrvatskog sveučilišta državu košta oko 50.000 eura, dodao je Mornar, a ukoliko takav diplomant po završetku ode u Njemačku, onda smo taj novac uložili u rast njemačke ekonomije.

"Jesmo li dovoljno bogati da investiramo taj novac u rast njemačke ekonomije? Mislim da nismo. Naravno da nije bila ideja da se to uvede, riječ je o mom osobnom mišljenju", izjavio je Mornar.

"Smatram da si siromašna Hrvatska ne može priuštiti da hrani bogata gospodarstva svojim obrazovanim kadrovima", izjavio je ministar obrazovanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara