Morsi će tužiti iransku agenciju: Nisam dao intervju za Fars niti rekao da želim povezivanje s Iranom

Morsi će tužiti iransku agenciju: Nisam dao intervju za Fars niti rekao da želim povezivanje s Iranom

Foto: AFP

NOVOIZABRANI egipatski predsjednik Mohammed Morsi najavio je kako će tužiti iransku novinsku agenciju Fars zbog objavljivanja lažnog intervju kojeg on za njih, kako tvrdi, nikad nije dao.

Podsjetimo, agencija Fars je početkom tjedna objavila opsežan intervju s Morsijem, u kojem je ovaj navodno istaknuo kako želi veću povezanost Irana i Egipta, jer samo tako "Kairo i Teheran mogu stvoriti stratešku ravnotežu u regiji". Morsi sad tvrdi da nikad nije dao intervju za Fars i da je intervju čista izmišljotina, te je najavio pravni postupak protiv agencije, javlja BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav potez mogao bi drastično narušiti kredibilitet koji je agencija Farsi imala u prošlosti, te bi zbog toga posljedično i odnosi Irana i Egipta mogli dodatno zahladiti. Valja napomenuti kako odnosi dviju zemalja nisu bili baš najbolji još od 1979. godine, kada je u Iranu došlo do Islamske revolucije, a Egipat je pritom potpisao mirovni sporazum s Izraelom.

Očito je iranski predsjednik Ahmadinedžad u Morsiju vidio priliku za novim povezivanjem dvije zemlje jer mu je poslao čestitku u kojoj ističe "potrebu za jačanjem veza i prijateljstva između Egipta i Irana."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara