Mrak Taritaš: Idući tjedan kreću rušenja bespravne gradnje

Mrak Taritaš: Idući tjedan kreću rušenja bespravne gradnje

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

IDUĆEG tjedna kreću rušenja bespravno sagrađenih objekata, najavila je nakon sjednice Vlade ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Rušenja kreću idući tjedan, kombinirano Zagreb - more", poručila je kratko novinarima ministrica graditeljstva Mrak Taritaš. Tako će se i provesti u djelo ono što je i bilo najavljeno da svi koji do 31. prosinca nisu predali zahtjev za legalizacijom mogu očekivati rušenje.

Do kraja prošle godine Ministarstvo graditeljstva zaprimilo je nešto manje od 75 tisuća zahtjeva za legalizaciju, legalizirano je 8.223 objekata, a ukupno je riješeno, što pozitivno, što negativno, 12.730 predmeta. Broj izdanih rješenja za uklanjanje bespravnih građevina je 31.716 objekata. Riječ je zasad o nepotpunim podacima, prema kojima je u postupak legalizacije ušlo 14.726 objekata. Još se, međutim, ne zna što će biti s 16 965 objekata. Zasad su oni podijeljeni u tri kategorije.

Ministrica je nedavno najavila da će prva kategorija biti zgrade koje se ne koriste, druga kategorija zgrade koje se povremeno koriste, a treća zgrade koje se stalno koriste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara