Mrak-Taritaš: Lokacijsku dozvolu za tvrđavu Imperial tvrtki "Razvoj golf" izdaje grad Dubrovnik

Mrak-Taritaš: Lokacijsku dozvolu za tvrđavu Imperial tvrtki "Razvoj golf" izdaje grad Dubrovnik

Foto: FAH

MINISTRICA graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš rekla je u utorak u Dubrovniku kako lokacijsku dozvolu za obnovu tvrđave Imperiala tvrtki "Razvoj golf" ne izdaje njezino ministarstvo, nego grad Dubrovnik.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Mrak-Taritaš je prilikom obilaska nedavno završenoga POS-a u dubrovačkom predgrađu Mokošici istaknula kako će se lokacijska dozvola u skladu sa Zakonom o strateškim investicijama izdavati u Zagrebu samo za projekt golfskog parka u Dubrovniku, a ne za obnovu tvrđave Imperiala.

"Postoje određene stvari koje su u ingerenciji gradova i županija. Grad Dubrovnik će poštovati svoje zakonske okvire", istaknula je Mrak-Taritaš te je na pitanje je li proces izdavanja lokacijske dozvole za obnovu Imperiala prebačen u njezin resor odgovorila kako to nije slučaj.

"Nema tu Zakona o strateškim investicijama da se lokacijska dozvola prebacuje simo ili tamo. Zna se točno tko je nadležan za koju lokacijsku dozvolu", rekla je, dodajući da će lokacijska dozvola za golf biti u Zagrebu, a ta lokacijska dozvola je još u Dubrovniku.

Gradsko vijeće od ministarstva zatražilo zaustavljanje izdavanja lokacijske dozvole

Inače, dubrovačko Gradsko vijeće donijelo je u ponedjeljak navečer na izvanrednoj tematskoj sjednici o Imperialu, tvrđavi u sklopu koje je i Muzej Domovinskog rata, nekoliko zaključaka kojima obvezuje koncesionara tvrđave tvrtku "Razvoj golf" da ne može premještati Muzej kako je to htjela učiniti prilikom ugovorom obvezne obnove, a Gradsko vijeće zatražilo je od ministarstva i zaustavljanje izdavanja lokacijske dozvole.

Maro Kristić, vijećnik liste "Srđ je Grad" koja je na sjednici tražila da se razvrgne ugovor o koncesiji koji grad Dubrovnik ima s tvrtkom "Razvoj golf", ocijenio je danas u telefonskoj izjavi kako je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić još jedanput obmanuo javnost.

Kristić: Vlahušić obmanjuje javnost

Gradsko vijeće donijelo je te zaključke jer je gradonačelnik nekoliko puta ponovio kako su cijela procedura i izdavanje dozvola prebačeni u Zagreb, rekao je Kristić i dodao da je to samo još jedan primjer kako se gradonačelnik Vlahušić ni u jednom trenutku "ne libi obmanjivati javnost" pa tako i na tom važnom pitanju.

Inače, ministrica je u Dubrovniku najavila i izgradnju stanova s mogućnošću davanja u najam po povoljnim uvjetima, kao što je to slučaj u Osijeku i Zagrebu.

Dubrovački gradonačelnik istaknuo je kako će krajem mjeseca raspisivati natječaj za kupnju zemljišta za još jedan projekt POS-a na gradskom području.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara