Mrak Taritaš u kontroli: Obići će gradilište stanova POS-a u Splitu da vidi poštuju li se rokovi

Foto: FAH

MINISTRICA graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš obići će sa svojim suradnicima, zamjenikom Željkom Uhlirom i direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavkom Čukeljem, gradilište stanova POS-a u Splitu na lokaciji Kila. Obilasku gradilišta pridružit će se i zamjenik gradonačelnika Grada Splita Goran Kovačević.

Ministrica obilaskom terena želi dobiti uvid u tijek i kvalitetu radova te dinamiku njihovog odvijanja kako bi bili ostvareni zacrtani rokovi njihovog završetka.

Dva projekta: Dvije zgrade i dvije trafostanice

Na Kili u Splitu u tijeku je gradnja dva projekta; Kila 3 i Kila 4 koji obuhvaćaju dvije zgrade s ukupno 409 stanova, 4 poslovna prostora, 581 garažno parkirnim mjestom i 80 parkirnih mjesta te gradnju dvije trafostanice.

Radovi su započeti 1. kolovoza 2014., na Kili 4 trenutna je 15% gotovost a na Kili 3 19% gotovost građevine i radova. Prema terminskom financijskom planu gradnja zgrade Kila 3 trebala bi trajati 456 dana a zgrada biti useljiva u prosincu 2015. a zgrada Kila 4 gradit će se 730 dana i biti useljiva u listopadu 2016.

Predvidiva planirana prodajna cijena stana na Kili 3 iznosi 1.010,00 € za m2 neto korisne površine a na Kili 4 cijena iznosi 970,00 € za m2 neto korisne površine.

Projekti "teški" 284 milijuna kuna

Predvidiva investicijska vrijednost projekta Kila 3 iznosi 149 milijuna kuna, od čega poticajna sredstava Republike Hrvatske iznose oko 47 milijuna kuna a za projekt Kila 4 ukupna je investicija vrijedna oko 135 milijuna kuna, od čega poticajna sredstava Republike Hrvatske iznose oko 44.milijuna kuna.

Na listi prvenstva za kupnju stanova POS-a u Splitu nalazi se ukupno 2138 kandidata. Odabir stanova započeo je 3. studenoga 2014. pozivanjem prvih 500 kandidata s liste prvenstva.

Od početka provođenja programa POS u Splitu su izgrađena i useljena 384 stana na lokaciji Brodarica, a uz 409 stanova na lokaciji Kila koji se trenutno grade u tijeku su pripreme za gradnju dodatnih 164 stana u sklopu projekta Kila 1, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara