Mreža mladih Hrvatske: Sudjeluju li mladi dovoljno u donošenju odluka?

Mreža mladih Hrvatske: Sudjeluju li mladi dovoljno u donošenju odluka?

Ilustracija: Shutterstock

MREŽA mladih Hrvatske, u suradnji s Nacionalnom radnom skupinom za strukturirani dijalog, na konferenciji za mlade pod nazivom "Tko te pita? EU pita" održanoj u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, okupila je dvjestotinjak mladih iz čitave Hrvatske.

Mladi su imali priliku razgovarati o preprekama za aktivno sudjelovanje u političkom životu, a konferenciji su prisustvovali brojni uzvanici iz političkog i nevladinog sektora.

Konzultacijska konferencija "Tko te pita? EU pita" Mreže mladih Hrvatske okupila je mlade zainteresirane za sudjelovanje u kreiranju politika Europske unije, a podršku im je svojim govorom pružio i pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić.

Osim predstavnika Ministarstva, sudionicima konerencije obratili su se Marko Boko, predsjednik Mreže mladih Hrvatske i Anamarija Sočo, u ime Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog koji su pobliže objasnili proces sudjelovanja mladih u kreiranju politika Europske unije.

Nezainteresiranost mladih za političke procese

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Daniela Širinić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Antonia Kuzmanić iz Savjeta mladih Grada Splita održale su izlaganja na temu sudjelovanja mladih u politici te ponudile nekoliko pristupa koji objašnjavaju nezainteresiranost mladih za političke procese.

Nakon izlaganja, održana je debata i rasprava na temu Sudjeluju li mladi dovoljno u donošenju odluka?, a potom je na tu temu uslijedio niz radionica u skupinama te predstavljanje rezultata radionica.

Cilj konferencije bio je pružiti mladima priliku da na kreativan i zabavan način razgovaraju i raspravljanju o izazovima koji se vežu uz sudjelovanju mladih u političkom životu.

Mišljenja i prijedlozi mladih iz Hrvatske, ali i ostatka Europe, postat će temelj za Rezoluciju Vijeća ministara Europske unije o osnaživanju mladih za sudjelovanje u političkom životu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara